Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

25-jarig jubileum Open University Business School: 25.000 MBA-afgestudeerden

by CindyvdH on maart 31, 2015

The Open University Business School (OUBS) – de Bedrijfskunde Faculteit van The Open University (OU) in Engeland – viert het zilveren jubileum van z’n drievoudig geaccrediteerde MBA-opleidingen. Vanaf het begin van het programma hebben 25.000* studenten hun MBA behaald aan deze managementschool die wereldwijd tot de top behoort.

Ter introductie van de festiviteiten heeft the OUBS begin maart in Londen z’n MBA-alumni uitgenodigd voor een feestelijk evenement. In Berlijn wordt het jubileum op 24 april 2015 gevierd op de Britse ambassade. Professor Rebecca Taylor, Dekaan van the Open University Business School, nodigt daarvoor internationale MBA-alumni uit. De afgestudeerden kunnen dan via workshops en lezingen de door hen verworven kennis op het vlak van management opfrissen en zich laten informeren over de laatste trends op managementgebied.
Wanneer Professor Taylor gevraagd wordt naar de groei en ontwikkeling van het MBA-programma vanaf dat het voor het eerst werd aangeboden, zegt zij: “Als enige drievoudig geaccrediteerde ** Business School, die zich exclusief op het flexibel studeren heeft gericht, is the OUBS het domein geworden van een bijzonder veelsoortige, gedecideerde en succesvolle gemeenschap van MBA-alumni. We zijn trots op de afgestudeerden, die met de kennis die ze hier hebben opgedaan een aanzienlijke bijdrage hebben kunnen leveren aan het succes van hun ondernemingen en organisaties. In de afgelopen 25 jaar hebben we ons MBA-programma continu verder uitgewerkt om de ontwikkelingen en diversificatie van het bedrijfsleven wereldwijd te kunnen weerspiegelen. We hebben deze weg zo gevolgd omdat ook de wereld van het leren veranderd is, terwijl we gebruik maken van de nieuwste technologieën om onze studenten – waar ze zich ook bevinden – te helpen effectief te leren en daarmee een impuls te geven aan hun carrière. Ik vind het geweldig om op deze internationale bijeenkomst in Berlijn zoveel van onze trouwe MBA-afgestudeerden te ontmoeten die hun saamhorigheidsgevoel blijven delen en om te ervaren hoe zij zich in hun werk steeds verder ontwikkelen”.

Tijdens het jubileumevenement, dat op de Britse ambassade in Berlijn plaatsvindt, worden presentaties gegeven door oud MBA-studenten en wordt een workshop gehouden waarbij leerstof wordt gebruikt uit de korte MBA-vervolgopleidingen. Daarbij staan de modules ‘Leadership & Management in een interculturele context’ en ‘Marketing in de 21ste eeuw’ op het programma. Dit stelt de deelnemers in staat hun begrip van de managementpraktijk te vergroten. Aansluitend zijn de gasten uitgenodigd voor het diner op de residentie van de Britse ambassadeur.

Op de tweede dag van de festiviteiten nodigt de alumnivereniging oud-studenten uit meer te leren omtrent succesvolle start-ups. Na een informatief bezoek aan Zalando, een van de succesvolste online aanbieders van mode, gaan ze door naar de Factory-campus, welke in 2014 in Berlijn als centrum van start-ups voor internationaal werkzame startende ondernemers werd geopend.

Het jubileum valt samen met de lancering door de universiteit van de ‘MBA Explorer iPad’-app. Deze app heeft een interactief design waarmee toekomstige studenten alle informatie krijgen die ze voor de keuze van de MBA nodig hebben.
Meer informatie over het MBA-jubileum is te vinden op www.open.ac.uk/mba25 en over het MBA-programma op www.openuniversity.edu/mba.
EINDE BERICHT

 

Voor de redactie:

* Er zijn 24.900 MBA-afgestudeerden uit 128 landen (gegevens van januari 2015). The OUBS zal aan het einde van dit academisch jaar (juli 2015) 25.000 MBA-afgestudeerden tellen. ** The OUBS behoort tot de weinige drievoudig geaccrediteerde managementscholen ter wereld die door de relevante internationale organisaties AACSB, AMBA en EQUIS geaccrediteerd zijn – een kwaliteitsmerk voor de kwaliteit van het onderwijs, het lesmateriaal en erkenning van de kwalificatie.

 

Contact over The Open University: The Open University, Studieadviseurs, Milton Keynes, Engeland, Tel. 0044/300 303 0266.