Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

3 Redenen om te kiezen voor Douglas hout

by Roscello on december 4, 2019

Het gebruik van Douglas hout voor tuinprojecten is in de afgelopen jaren almaar gestegen. Dit hout is namelijk een goed alternatief voor hardhout en geïmpregneerd tuinhout. Het is een stevige houtsoort die geschikt is voor verschillende klussen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je kan Douglas gebruiken voor het bouwen van overkappingen, schuttingen, tuinmeubels en nog veel meer! In dit artikel bespreken we de 3 redenen om te kiezen voor Douglas hout.

Waar komt Douglas hout vandaan?

Voordat we onze 3 redenen gaan toelichten, kijken we eerst naar de oorsprong van deze houtsoort. Wist je namelijk dat Douglas hout afkomstig is van de Douglasspar? Deze spar kom je veel tegen in Europa, vooral in Frankrijk en Duitsland. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit hout, hebben deze landen hun eigen productiebossen aangelegd.
Waarom stijgt jaarlijks onze vraag naar Douglas hout? Douglas is een zacht-massieve houtsoort die onbehandeld wel 10 tot 15 jaar meegaat. Het is dus van nature al erg sterk en duurzaam. Dit komt doordat de kernhout veel hars bevat dat in de loop der jaren gaat verharden.

Voordelen van Douglas op een rijtje:

• Behoort tot één van de hardste Europese houtsoorten.
• Het hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee.
• Het heeft een mooie roodoranje-achtige kleur.
• Het kernhout bevat een grote hoeveelheid hars

3 reden om te kiezen voor Douglas hout

We hebben al de unieke kenmerken van het hout gekozen, maar er is nog meer! Hieronder bespreken we de 3 redenen om Douglas hout te gebruiken voor jouw DIY- en tuinprojecten

1. Het hout is goed bewerkbaar

Douglas hout is goed bewerkbaar, je kan zonder veel problemen het hout zagen, boren, schroeven etc. Dit heeft alles te maken met het feit dat het gaat om een zachte massieve naaldhoutsoort. We adviseren daarom om te werken met scherp gereedschap. Het nadeel van dit houtsoort is dat je gemakkelijk te veel hout kan weghalen.

2. Duurzaam voor het milieu

Naast de groeiende vraag naar Douglas hout, is er ook steeds meer aandacht voor de herkomst en producten van verschillende houtsoorten. Een groot voordeel van Douglas is dat het hout lang mee gaat én dat het afkomstig is van een snelgroeiende spar. Wist jij dat een spar wel tot 50 meter lang kan worden? Hierdoor is de impact van dit type hout op het milieu veel malen lager, in tegenstelling tot andere houtsoorten.

3. De Voordeligste keuze

Duurzaam hout hoeft niet duur te zijn. Omdat het woord duurzaam wordt geassocieerd met Douglas hout, zal je verwachten dat het hout aan de dure kant is. Wanneer je Douglas hout gaat vergelijken met andere (hard) houtsoorten, is Douglas niet alleen duurzamer, het is ook nog eens goedkoper. Uiteraard is het wel duurder dan vurenhout.

Conclusie

Het is wel duidelijk dat Douglas hout belangrijke voordelen heeft ten opzichte van zware hardhoutsoorten. Juist voor buitentoepassingen zoals een schutting of overkappingen is dit hout geschikt. Onbehandeld gaat het hout relatief lang mee, z’n 10 tot 15 jaar. We kunnen dus concluderen dat Douglas hout er niet alleen mooi uitziet, het is ook nog eens duurzaam, milieuvriendelijker en goedkoper.

Dé specialist in Douglas hout

Zelf aan de slag met Douglas hout? Bij Douglas-hout.nl vind je een ruim aanbod Douglas planken, balken, palen, beits en nog veel meer. Bestel je via hun webshop Douglas-hout.nl? Dan wordt je bestelling zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd.