Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

4 veel gestelde vragen voor het installeren van zonnepanelen

by Marloes83 on februari 6, 2020

Overweeg je binnenkort zonnepanelen te laten installeren? Of ben je gewoonweg benieuwd wat zonnepanelen voor jou opleveren? Zonnepanelen laten installeren doe je niet van de een op de andere dag. Het is zeker verstandig je te verdiepen in hoe zonnepanelen eigenlijk werken, wat de voordelen voor jou zijn en welke installateurs goede recensies hebben. In dit artikel staan vier veel gestelde vragen, waardoor je beter weet of zonnepanelen wat voor jou is!

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen bestaan uit kleine cellen. Deze zonnecellen bestaan uit silicum, een materiaal dat stroom alleen geleid als de zon schijnt. De stroom ontstaat tussen de koppeling van de positieve en negatieve lading.

Het is niet zo dat deze stroom direct bruikbaar is. Je hebt een omvormer nodig om de gelijkstroom om te zetten naar wisselstroom. Dit is het stroom wat uit je stopcontact komt. De omvormer geleidt de stroom naar het elektriciteitsnet, klaar voor gebruik. Je kan zelfs voor kiezen om het stroom terug te sturen naar de netbeheerder!

Waarom zou je in zonnepanelen investeren?

Allereerst het financiële plaatje. Zonnepanelen zijn zeer voordelig voor je energierekening. Door zelf energie op te wekken ben je niet afhankelijk van een elektriciteitsbeheerder. Al eerder kwam te spraken dat bij een overschot aan stroom je dit kan terug leveren aan het net. Dit wordt ook wel salderen genoemd. De overheid heeft recent besloten om de zogenaamde salderingsregeling tot minimaal 2023 te verlengen.

Het investeren in zonnepanelen verdien je steeds sneller terug. Waar de terugverdientijd vijf jaar geleden op 10 tot 12 jaar lag, is het momenteel al een stuk korter geworden: bij sommige panelen zelfs zes jaar! De meeste zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Dat betekent dat je minimaal vijftien jaar winst maakt.

Verder stijgt de waarde van je woning behoorlijk als je besluit te investeren in zonnepanelen. Wist je bijvoorbeeld dat 35% van de woningzoekenden een huis mét zonnepanelen als wens heeft? Voor hen heeft zonnepanelen natuurlijk ook voordelen: lagere energielasten en in sommige gevallen een hogere hypotheek. Het kan zelfs zo zijn dat je meer dan 20.000 euro extra kan lenen als je een overschot aan elektriciteit hebt.

Wat kosten zonnepanelen?

Voordat je naar de kosten kijkt is het verstandig om na te gaan hoeveel je bedrijf of gezin eigenlijk verbruikt. Voor een gezin met vijf personen is een verbruik van minimaal 5.000 KiloWattuur aan te raden. Hiervoor ben je gemiddeld zo’n 12.000 euro voor kwijt.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van vele factoren. Voor hoeveel vermogen wil je gaan? Door wie laat je het installeren? Tien zonnepanelen, met een vermogen van 250 WattPiek, kosten op dit moment tussen de 4.000 en 5.000 euro.

Welke zonnepanelen moet je kiezen?

Tegenwoordig heb je ontzettend veel installateurs. Goede monteurs vind je bijvoorbeeld bij BonGo Solar. BonGo Solar is namelijk ISO-gecertificeerd. Dit betekent dat het bedrijf alleen vakmannen in dienst heeft. De klanten van BonGo Solar hebben het bedrijf niet voor niets met een 8,6 beoordeeld!

Het is altijd raadzaam om veel reviews te controleren op vergelijkingssites. Hebben ze minimaal vier sterren? Dan is de kans groot dat het gewoon een goede partij is!