Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Aerohive en Wellington College slaan handen ineen voor stabiel netwerk

by marcommit on september 26, 2018

Aerohive en Wellington College slaan handen ineen voor stabiel netwerk

Duizenden studenten maken gebruik van 802.11ax acces points

Amstelveen, 26 september 2018 — Aerohive Networks™ (NYSE: HIVE), leverancier in zakelijke cloud-based netwerkoplossingen, maakt bekend dat Wellington College, een van de meest prestigieuze scholen in het Verenigd Koninkrijk, nu gebruik maakt van hun draadloze 802.11ax access points. Deze voorzien in draadloze connectiviteit met hoge bandbreedte voor ruim 2.500 verbonden apparaten die door de faculteit voor podiumkunsten worden gebruikt. Deze worden gebruikt als centrale locatie voor evenementen en bijeenkomsten. De access points bieden daarnaast video streaming-mogelijkheden en voortdurende ondersteuning voor 1.100 studenten en stafmedewerkers binnen de 161 hectare tellende campus.

Modernisatie IT-omgeving

De school heeft zijn IT-omgeving ingrijpend gemoderniseerd om zijn lesaanbod en leerproces kracht bij te zetten. Samenwerkend leren is een van de belangrijkste aandachtspunten van de school. Wi-Fi vervult daarbij een sleutelrol. Om dit te realiseren was een betrouwbare, toegankelijke en beheersbare draadloze verbinding nodig voor de studenten en het personeel.

Beveiliging

Ook de beveiliging is een belangrijk aandachtspunt voor het Wellington College. De oplossing moest integratie bieden met alle beveiligingsoplossingen van verschillende leveranciers die de school gebruikt en ondersteuning bieden voor clusters van zo’n 2.500 clients die dicht opeen worden gebruikt. De IT-afdeling had daarnaast behoefte aan een oplossing die naadloos in combinatie met Active Directory van Microsoft en het single sign-on (SSO)-systeem van de school kon worden gebruikt.

Na een grondige analyse van de beschikbare opties viel de keuze van Wellington College op Aerohive vanwege de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak en de beheereenvoud van de architectuur en de nieuwe draadloze 802.11ax access points.

“We hadden een oplossing nodig die ruimte bood voor het grote aantal clients, uitblonk qua flexibiliteit en aanpasbaar was aan de toekomstige eisen. Aerohive voldeed aan deze eisen en gaf blijk van een vooruitstrevende aanpak die aansloot op de visie van onze scholengemeenschap”, zegt Tony Whelton, directeur IT Services & Development bij Wellington College.

Mathew Edwards, directeur Productmarketing bij Aerohive: “Draadloze verbindingen in openbare locaties met een hoge dichtheid waren tot dusver vaak onbetrouwbaar, omdat er bandbreedte tussen endpoints werd verdeeld. 802.11ax biedt een oplossing voor dit probleem. Deze draadloze technologie is bij uitstek geschikt voor scholengemeenschappen, universiteiten, sportstadions, treinstations, luchthavens en vergelijkbare omgevingen.”

 

De implementatie ging van start met de vervanging van de bestaande draadloze access points van Wellington College door nieuwe eenheden van Aerohive tijdens de vakantieperiode. Dit betekende dat de scholengemeenschap een periode van slechts twee maanden had om de implementatie te realiseren. De installatie van de benodigde access points verliep volgens de planning en zonder problemen. Inmiddels heeft Aerohive 450 access points geïnstalleerd in de lesruimtes, openbare locaties en het overnachtingsgedeelte voor kostschool-studenten. Op deze manier kunnen diverse apparaten toegang zoeken tot het draadloze netwerk van de school, zoals laptops, smartphones en tablets.

 

Tony Whelton: “Met de 802.11ax access points maken we ons draadloze netwerk niet alleen toekomstbestendig, maar kunnen we ook met minimale inspanning ondersteuning bieden voor grote aantallen legacy clients (802.11ac en eerder). Dankzij de kracht van deze access points en de flexibele dubbele 5GHz-radio’s kunnen we optimale draadloze connectiviteit bieden aan bestaande 802.11n- en 802.11ac-clients en aanvullende capaciteit beschikbaar stellen voor een toekomstige 802.11ax-omgeving.”

 

Sinds Wellington College de oplossingen van Aerohive in gebruik heeft genomen staat technologie centraal binnen het lesaanbod en leerproces van de school. Daarmee heeft Wellington College het predicaat Microsoft Showcase School gekregen. Dit was onmogelijk geweest zonder een stabiel netwerk waarmee clients op elk gewenst moment en zonder hapering een verbinding kunnen maken.

 

Whelton: “De komende jaren willen we een groot aantal draadloze clients naar 802.11ax upgraden. We verwachten daarnaast een toestroom van 802.11ax gastapparaten en BYOD-apparaten. De 802.11ax access points van Aerohive hebben ons geholpen aan een aanpasbare infrastructuur waarmee we ook in de toekomst van onze behoeften kunnen worden voorzien.

 

De volledige casestudy over de implementatie bij Wellington College is hier te vinden.

 

—–
Over Wellington College

Wellington College is een onafhankelijke gemengde scholengemeenschap annex kostschool in Crowthorne in het Engelse graafschap Berkshire. De school werd in 1859 ingehuldigd door Koningin Victoria en biedt momenteel onderdak aan circa 1.110 scholieren tussen de 13 en 18 jaar.

Waar veel andere scholengemeenschappen de examenresultaten en hun positie in nationale ranglijsten als de belangrijkste succescriteria zien, richt Wellington College zijn focus op de persoonlijke ontwikkeling van elke scholier die zijn poorten binnengaat. De school stelt zich ten doel om scholieren te inspireren en ondersteunen, zodat ze op alle fronten het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen.

 

Wellington College kenmerkt zich door een levendig, veeleisend en vooruitstrevend lesaanbod. Met baanbrekende lessen in Welzijn, Filosofie en Denken geniet Wellington nationale faam als centrum voor leerplanontwikkeling. Het succes van deze aanpak valt af te lezen aan de verbluffende examenresultaten en het aantal schoolverlaters dat aan de universiteit wordt toegelaten.

 

Over Aerohive Networks
Aerohive (NYSE: HIVE) verbindt klanten op eenvoudige en betrouwbare wijze met de informatie, applicaties en inzichten die zij nodig hebben om te groeien. Het simpele, schaalbare en veilige platform levert mobiliteit zonder beperkingen. Voor haar wereldwijde klanten is ieder access point een startpunt. Het hoofdkantoor van het in 2006 opgerichte Aerohive bevindt zich in Milpitas in Californië. Voor meer informatie bezoek aerohive.com, bel 0800 0200462, volg Aerohive op Twitter, abonneer op het blog, word lid van de community, word fan op Facebook.

“Aerohive” is een gedeponeerd merk van Aerohive Networks, Inc. Alle product- en bedrijfsnamen die in dit document worden vermeld zijn merken of gedeponeerde merken van hun respectieve eigenaars. Alle rechten voorbehouden.