Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Altijd zekerheid bij installatie met een netwerk tester

by gerardkempers on november 26, 2021

Internet is voor veel mensen iets waar ze aan eigenlijk niet zonder kunnen. Om te werken, te bellen en om hun favoriete serie te kijken. Maar de installatie van zo’n netwerk gaat er altijd aan vooraf. De komende jaren zal heel Nederland overstappen van de oude netwerken op de nieuwe moderne glasvezelnetwerken. Dit allemaal om de internet behoeften van de mens bij te kunnen houden. De installatie van een netwerk gaat niet altijd vlekkeloos. Bedrijven maken nog wel eens een foutje met de aansluiting van een van de tientallen kabels. Om snel te kunnen checken of het netwerk goed werkt na aansluiting kun je gebruikmaken van een netwerk tester. Hoe dat allemaal werkt lees je in dit artikel.

 Het gebruik van een netwerktester in de praktijk

Bij netwerktester denken veel mensen vaak meteen aan een systeempje die internetsnelheid kan testen. Maar dat is niet wat een netwerktester doet. De maximale capaciteit van het netwerk wordt niet gemeten. In plaats daarvan wordt er gemeten of er wel data door de kabels verzonden wordt. Zo kun je makkelijk achterhalen of alle kabels op juiste manier aangesloten en of het netwerk daadwerkelijk werkt. Zo voorkom je dus dat je na aansluiting van het netwerk vertrekt en dat je een boze klant aan de telefoon hebt die beweert dat het netwerk niet werkt. Zorg voor goede service en kwaliteit van diensten en gebruik een netwerktester voor alle aansluitingen.

 

Andere glasvezel accessoires

Glasvezel is een ingewikkeld iets. Er zijn talloze verschillende soorten verbindingen en kabels en aan het eind van de streep kan er van alles fout gaan. Om alles wat makkelijker te maken kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Net zoals de testers zijn er bijvoorbeeld ook prefab glasvezelkabels die je in een keer kunt aansluiten en kun je gebruik maken van verschillende panelen die alles wat overzichtelijker maken.