Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

APK Den Haag

by gerardkempers on februari 13, 2018

Een APK staat voor, een algemene periodieke keuring van uw voertuig. De APK is er om de kans op ongelukken te verkleinen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit is dus in uw eigen belang en het belang van andere weggebruikers. Deze keuring op minimale eisen van de auto is in Europa wettelijk verplicht.

Wanneer is uw auto aan het APK toe?

Wanneer een APK nodig is, hangt af van de brandstof, het gewicht en het bouwjaar van de auto. Voor oudere auto’s is de APK niet meer elk jaar verplicht en voor nog oudere auto’s soms zelfs helemaal niet meer. Wanneer de APK moet worden uitgevoerd is dus voor iedere auto verschillend. Als het niet meer de eerste APK is van uw auto, geldt er een datum die op het keuringsrapport van uw auto staat aangegeven. Dit wordt een vervaldatum genoemd. Het is mogelijk om uw APK vanaf twee maanden voor de vervaldatum uit te laten voeren. Controle en onderhouden blijft ook na de APK van belang.

Wat moet u doen voor een APK?

Allereerst kunt u voordat u de APK Den Haag uit laat voeren, uw auto zelf al op een aantal zaken checken. Dat kan u geld schelen, want daardoor kunt u zelf bijvoorbeeld al goedkoop nieuwe banden bestellen. Zo kunt u de volgende zaken zelf al nalopen:

  • banden: U kunt kijken of er nog voldoende profiel op de banden zit en of uw banden nog de juiste spanning zijn.
  • Verlichting: Werkt alle verlichting nog? Let ook goed op de kleine verlichting, die u snel over zou kunnen slaan zoals de kentekenverlichting. In het geval dat de verlichting kapot is, zou u de lampen zelf kunnen vervangen.
  • Ruitenwissers: Doen de ruitenwissers het nog goed en trekken zij geen strepen?
  • Vloeistoffen: Het koel- en ruitenwisservloeistof in de auto.

APK Den Haag

Wanneer het moment er dan is dat de APK plaatsvindt, is het sinds 2010 niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs en het keuringsrapport van de vorige keer mee te nemen. Als u het erg druk heeft, kunt u zelfs uw buurvrouw naar de garage sturen. Vooral het chassisnummer en de kentekenplaat is van belang tijdens een APK. Den Haag heeft een verscheidenheid aan garages die dit voor u kunnen doen