Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Autoschade zelf betalen een moeilijke keuze

by gerardkempers on november 29, 2019

Schade aan een auto kan op veel verschillende manieren ontstaan. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. We hebben allemaal wel het beeld van heftige ongelukken dat de auto helemaal in stukken ligt. Dit zijn heftige beelden om te zien gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Echter komen kleine schades wel een stuk meer voor. Je botst bijvoorbeeld een keer net tegen een paaltje op waardoor er een deuk op de auto komt. Verder kan je ook met de auto net ergens lang schaven waardoor een kras op de auto komt. Verder kan er ook schade ontstaan door vandalisme. Dit is heel vervelend als dit gebeurt, omdat de dader vaak moeilijk te achterhalen valt. Het is vaak verstandig om de schade zelf te betalen dit heeft te maken met de autoverzekering.

Wanneer is het verstandig om de autoschade zelf te betalen?

Zoals hierboven al benoemd kan het verstandig om bij kleine schades de autoschade zelf te betalen. Door de schade te claimen verlies je namelijk schadevrije jaren deze schadevrije jaren zorgen voor korting op je premie. Het is verstandig om te kijken of het slim is om de schade zelf te betalen want het kan veel geld besparen. De no-claimkorting kan soms wel oplopen tot 80%. Bij een kleine schade is het daarom niet verstandig om de schade te claimen. Wanneer het verstandig om de schade te claimen of zelf te betalen kan moeilijk zijn. Het is daarom van belang dat je dit berekent zodat je kan kijken wat de verstandigste keuze is. De autoschade zelf betalen kan soms best veel zijn maar het is dan verstandig om in je achterhoofd te houden dat je op de lange termijn je geld bespaart.

Autoschade laten repareren

Als je de auto laat repareren is het verstandig als je dit laat doen door een professionele garage zo dat je weet dat je auto in goede handen is.