Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Banden wisselen, de periode komt er weer aan

by Roscello on augustus 24, 2018

We gaan alweer richting het einde van de zomer. Heb je begin van het jaar je winterbanden omgewisseld voor zomerbanden dan heb je een goede keus gemaakt! Wat een prachtige zomer hebben wij gehad. Je hoofd staat er waarschijnlijk nog niet naar maar nu alvast een heads-up: banden wisselen moet je ook deze winter niet vergeten. Niet alleen is het goed voor de portomonnee (op lange termijn) het is ook goed voor de rijveiligheid. Lees in dit artikel waarom banden wisselen zo belangrijk is.

Banden wisselen, moet dat?

Geen banden wisselen? Hier moet het.

Twijfel voor banden wisselen? Bekijk waar het verplicht is!

Het korte antwoord is Nee. Het lange antwoord is banden wisselen moet niet altijd. Wel is het altijd slim en veilig om banden te wisselen.
Wanneer moet het? Banden wisselen is niet verplicht in Nederland. Maar wanneer je met je Nederlandse auto in het buitenland wil gaan rijden moet je je natuurlijk wel aan de verkeersregels van dat land houden. Om het overzichtelijk te houden kan je in het onderstaande kaartje eenvoudig zien waar banden wisselen naar winterbanden verplicht is en waar niet.Ga je deze winter op vakantie naar een van de landen waar winterbanden verplicht zijn? Dan is banden wisselen echt een must! De boetes kunnen zeer hoog oplopen wanneer dit niet wordt gedaan.

Deze winter geen banden wisselen? Dit kan je verwachten

  • Langere remweg: Door het speciale profiel van de winterbanden is er meer grip bij besneeuwde en koude wegen dan bij zomerbanden. Zomerbanden gebruiken in de winter kan gevaarlijke, gladde situaties opleveren.
  • Minder efficiënt: Doordat zomerbanden in de winter minder goede grip hebben dan winterbanden wordt er meer energie verspild. Banden wisselen kan tot wel 5% schelen op het totale brandstofverbruik
  • Snellere slijtage: Door de verminderde grip en grotere rolweerstand slijten je banden sneller af.
  • Duurder uit: Uiteindelijk ben je altijd duurder uit wanneer banden wisselen achterwege laat. Door het hogere brandstofverbruik en snellere slijtage zal de portomonnee al snel leeg lopen.

Banden wisselen snel geregeld

Banden wisselen kan al op dezelfde dag geregeld worden als u het bij de bandenspecialist laat doen. In Gelderland is dit Baldé’s Banden Service. Bij Baldé weten ze wel hoe ze met autobanden om moeten gaan, hier kan je dus ook terecht wanneer je niet weet wat voor banden je onder je auto wil laten leggen.

Dit kan je verwachten van Baldé’s Banden Service

  • Groot assortiment autobanden
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Specialistische medewerkers

Komende winter uw banden wisselen?

Kies verstandig, laat deze winter uw banden wisselen door de bandenspecialist. Neem direct contact op met Baldé’s Banden Service en bespreek de mogelijkheden.