Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

BCT introduceert AVG-functionaliteit voor automatisch anonimiseren van persoonsgegevens

by marcommit on juli 31, 2018

Sittard, 31 juli 2018 – De inputmanagementsoftware van BCT, specialist in Enterprise Information Management, wordt uitgebreid met een AVG-functionaliteit, die versleutelen van persoonsgegevens mogelijk maakt. De uitbreiding herkent alle persoonsgegevens in documenten en versleutelt deze voor niet-geautoriseerde werknemers. De functionaliteit zal worden toegevoegd op de inputmanagementsoftware van BCT: Server Based Factuurverwerking en Server Based Capture. Deze software herkent, classificeert en extraheert alle informatie die een organisatie binnenkrijgt en zet het direct door naar de juiste applicatie of persoon om de informatie te verwerken. De uitbreiding is een extra beveiligingslaag op het gebied van persoonsgegevens.
AVG-proof

Wanneer informatie de organisatie binnenkomt – in de vorm van e-mails, formulieren, etc. – wordt het direct verwerkt door de inputmanagementsoftware. De informatie wordt vervolgens doorgezet naar de daarvoor aangewezen applicatie of werknemer voor verdere afhandeling. Sinds de AVG van kracht is, gelden er echter nieuwe regels om privacygevoelige data te beschermen. Daarom biedt de AVG-functionaliteit nu twee versies van bestanden. Eén volledige versie die enkel kan worden ingezien door werknemers die daarvoor bevoegd zijn en één versie waarbij de persoonsgegevens versleuteld zijn. Zo garandeert de tool bescherming van gevoelige data.

Anoniem archief
De anonimiseringsfunctionaliteit is een aanvulling op bestaande inputmanagementoplossingen en verwerkt zowel gestructureerde als ongestructureerde documenten probleemloos. Daarnaast kan het gevoelige gegevens in alle eerder gedigitaliseerde en gearchiveerde documenten versleutelen. Met de oplossing kun je dus met terugwerkende kracht data anonimiseren.
Winkeun Man, business manager bij BCT: “Door de tool kunnen geanonimiseerde documenten ook gedeeld worden met werknemers die beperkt toegang hebben tot gegevens. Het origineel met alle data is alleen zichtbaar voor degenen die daartoe bevoegd zijn. Daarmee biedt de oplossing grip op informatie. Zo kunnen we de veiligheid van persoonsgegevens waarborgen. Het is een waardevolle aanvulling op ons portfolio waarmee we klanten en partners meer toegevoegde waarde kunnen bieden.”