Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Belangrijke informatie voor je een VPN kiest

by Marloes83 on februari 6, 2020

Heb je wel eens van een VPN-verbinding gehoord en wil je hier meer over weten? Online privacy is een groot zorgenkindje van Nederlanders. Maar liefst 65 procent van de Nederlanders uit zorgen hierover. Hieronder lees je hoe VPN-verbindingen als IPSec VPN, Goose VPN en allerlei andere varianten bijdragen aan jouw online veiligheid.

Hoe werkt een VPN-verbinding?

Een VPN-verbinding is een beveiligde verbinding, waardoor je anoniem over het web kunt surfen. Met het gebruik van een VPN kan je gewoon vrij op je internet zitten. Mensen kiezen voor een VPN, omdat je gegevens worden versleuteld, waardoor anderen (denk bijvoorbeeld aan overheidsinstanties en hackers) geen toegang meer hebben tot je surfgedrag. Doordat een VPN de verbinding omleidt weten anderen ook niet meer vanaf welke locatie je actief bent.

Een VPN-verbinding werkt zo: wanneer je gewoon via het web navigeert verstuur je voortdurend verzoekjes via de router naar de internetprovider. De provider stuurt het verzoek vervolgens door naar een server, dat ergens in de wereld actief is. De reactie krijg je via de omgekeerde volgorde. Met een VPN-verbinding breng je een extra beveiligingslaag aan.

Een type VPN, zoals een IPSec VPN, zorgt er voor dat ieder verzoek beveiligd wordt. Via de router en de internetprovider gaat je verzoek naar een VPN-server. Deze server ontvangt het verzoek, opent het, en stuurt het door naar een website. Het antwoord van de website wordt vervolgens weer door de VPN-server versleuteld. Deze wordt weer verstuurd naar je digitale apparaat, waar de VPN-verbinder het verzoek weer uitpakt en het resultaat aan jou laat zien.

Wat zijn de voordelen van een VPN-verbinding?

De grootste voordeel van een VPN-verbinding is zojuist al benoemd: door een VPN beveilig je je online communicatie. Tegenwoordig zijn er genoeg onverwachte bezoekers, denk aan bijvoorbeeld hackers, bedrijven en overheidinstanties. Zij kunnen niet zomaar naar je gegevens kijken!

De meeste VPN’s laten niet aan anderen zien wat je op het web doet. Zo accepteer je vaak cookies op website om snel door te gaan. Wat velen dan vergeten is dat er op basis van je surfgedrag vaak een profiel van je wordt samengesteld. Met een VPN blijf je anoniem surfen.

Door je online op het web te begeven ervaar je meer vrijheid. Zo kan je anoniem bestanden downloaden, want anderen hebben niet de mogelijkheid om je gegevens in te zien. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat een kwaadwillende met je gegevens aan de haal gaat of dat de overheid je op je vingers tikt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een VPN?

 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je let op de veiligheid. Zo moet de aanbieder privégegevens beschermen. Dit moet dan ook nadrukkelijk in de voorwaarden naar voren komen. De VPN-aanbieder moet aan de veiligheidseisen voldoen. Controleer of de aanbieder zich aan deze eisen houdt. Zo moet de verbinding een kill switch-optie hebben. Dit is een mogelijkheid die er voor zorgt dat je gegevens privé blijven, zodra de VPN-verbinding niet meer functioneert.

Verder is het belangrijk te letten op de snelheid van de verbinding. Wellicht gebruik je een VPN-verbinding ook om te werken. Kijk daarom naar de online reviews om te ontdekken of de snelheid wel hoog genoeg is voor je werkzaamheden.

Of je nou kiest voor een IPSec VPN, een Goose VPN of een Express variant; het is zeker aan te raden om je data te versleutelen. Niet voor niets maken Nederlanders zich veel zorgen hierover!