Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Bezuinigingen in de zorg

by sannevermeulen on mei 28, 2015

Er zijn heel wat bezuinigingen gaande bij de GGzE in Eindhoven. Het is geestelijke gezondheidszorg in Eindhoven. Ondanks de positieve jaarcijfers en een resultaat  van 4 miljoen, moeten er toch bezuinigingen plaatsvinden. De dagbesteding gaat daarom op de schop. Daar maken ongeveer 350 mensen gebruik van en dat leidt tot drastische gevolgen. De gemeente in Eindhoven komt veel geld tekort voor de zorg. Er is zeven tot acht ton nodig om de dagbesteding op de been te houden. Het gaat de gemeente echter veel meer kosten als al deze mensen op straat komen te staan.

Zorginstellingen

Sinds de economische crisis zijn er al vele veranderingen doorgevoerd binnen zorginstellingen. Er wordt flink bezuinigd en er worden alternatieve manieren gevonden voor de zorg. Er wordt alles aan gedaan om de zorg zo goedkoop en efficiënt mogelijk te houden. Dit gaat soms ten koste van de hulpbehoevende mensen en dat is onnodig. Relatief goedkope zorg voorzieningen verdwijnen. Ze mogen dan wel goedkoop zijn, maar ze hebben een grote invloed op de hulpbehoevenden. Als je zorg nodig hebt, is het dan ook belangrijk dat je je aansluit bij een zorginstelling die duidelijk is en op een transparante manier communiceert. Een degelijk en betrouwbare zorginstelling is ZuidZorg. Zij zijn erg begaan met de mensen en willen je een zo optimaal mogelijke zorg aanbieden.

 

Huishoudelijke hulp

Het komt vaak voor dat ouderen niet meer zelfstandig het huishouden kunnen runnen. Toch zijn zij geestelijk nog goed bij en nog niet toe aan een verzorgingstehuis. ZuidZorg zorgt ervoor dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Huishoudelijke hulp is daarbij veel meer dan alleen zorg. Naast dat de huishoudelijke taken worden gedaan en boodschappen worden gehaald, is het ook afleiding voor de hulpbehoevenden. De hulp en de cliënt kunnen samen koffie drinken en de cliënt kan zijn of haar ei kwijt. Je ziet vaak dat de oudere mensen wat vereenzamen en dan is deze vorm van zorg erg welkom.

house-insurance-419058_640