Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

BIT organiseert Veilig Internet Bootcamp voor IT-professionals

by marcommit on maart 30, 2017

Work-out security awareness door Bits of Freedom & Madison Gurkha

Ede, 30 maart 2017 – In de middag van 10 mei organiseert BIT een Veilig Internet Bootcamp bij BIT-MeetMe te Ede. Deze middag staat in het teken van het privacy- en securitybeleid binnen organisaties. Tijdens de bootcamp delen inspirerende sprekers opzienbarende resultaten uit het onderzoek ‘Internet Eigenwijs’, handige tips voor veilig internetgebruik en worden deelnemers meegenomen in een work-out voor meer bewustwording rondom de digitale gevaren op de werkvloer. Dit event is interessant voor IT-managers en IT-professionals om veilig internetgebruik te kunnen garanderen binnen de organisatie en risico’s die werknemers meenemen naar de werkvloer te elimineren.

Onderzoek bevestigt dat kennis over veiligheid op internet bij werknemers vaak ontbreekt. Meer dan de helft (52%) geeft aan zichzelf als zwakste schakel te zien binnen de beveiliging van de werkcomputer en bedrijfsgevoelige data. Volgens BIT is het nu tijd om organisaties in shape te krijgen. Niet alleen bewust en verantwoord handelen van medewerkers is van belang, ook organisaties die diensten op internet aanbieden dienen maatregelen te treffen om de privacy van gebruikers te waarborgen. Zo spreekt Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom, aan de hand van pakkende voorbeelden zoals de bagageband van Schiphol en het nicotinegehalte van sigaretten over de verantwoordelijkheid van degene die iets bouwt met digitale technologie. Ook geeft Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha een demonstratie waarin duidelijk wordt hoe eenvoudig het is om een systeem volledig over te nemen.

Programma
14.30 uur Ontvangst

14.55 uur Opening
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT

15.00 uur Internet Eigenwijs
Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT

15.20 uur Dilemma digitalisering: wie is verantwoordelijk?
Rejo Zenger, Technische Burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom

16.10 uur Live hack: de eenvoud van digitale (on)veiligheid
Hans van de Looy, Partner, Principal Security Consultant bij Madison Gurkha

17.00 uur Insider threats? Weg ermee!
Teun Vink, Security Officer bij BIT

17.30 uur Afsluiting
Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT

17.40 uur Netwerkborrel

Aanmelden
De bootcamp vindt plaats bij BIT-MeetMe aan de Galileïlaan 17, te Ede. Deelname is kosteloos. Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.bit.nl/bootcamp

 

—-

Over BIT
BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is gespecialiseerd in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van de dienstverlening, zodat klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en een pragmatische aanpak. BIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Meer informatie over BIT is te vinden op https://www.bit.nl of volg BIT via twitter.com/bitnl.

Meer informatie:
Marcommit
Debbie van Oostrum
035-582 27 30
bit@marcommit.nl