Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De drie meest gezonde noten

by gerardkempers on februari 11, 2020

Veel mensen zijn zich niet bewust van de voedingstoffen die zich in gezonde noten bevinden en dat is niet gek. In de supermarkten zie je namelijk veel gezouten, gezoete, gebrande of andere bewerkte noten. Dat mensen zich daardoor gaan afvragen of noten wel zo gezond zijn is daarom niet gek. Maar noten kunnen weldegelijk erg gezond zijn! Het is echter wel belangrijk dat de noten niet bewerkt zijn met deze extra calorieën. Benieuwd naar de top drie meest gezonde noten? Dat lees je hier!

De meeste gezonde noot is de walnoot

De walnoot staat er om bekend de meest gezonde noot van allemaal te zijn. De walnoot wordt vaak ook wel hersenvoedsel genoemd. En dat is niet zonder reden! De walnoot zit namelijk bomvol mineralen, antioxidanten en andere goede voedingsstoffen. De antioxidanten in de walnoot beschermen ons tegen schadelijke stoffen die schade aanbrengen aan onze cellen. Walnoten helpen tevens ook hart- en vaatziekten te voorkomen en helpt het bij het voorkomen van kanker. Reden genoeg om de dagelijkse hoeveelheid walnoten te eten!

Gezonde bouwstoffen in amandelen

Zoals alle andere noten bevatten amandelen veel calorieën en vetten. Dit zijn echter gezonde noodzakelijke vetten. De amandel bevat daarnaast ook erg veel antioxidanten, vitamine E, fosfor, magnesium, calcium en ijzer. Ook zitten er veel eiwitten in amandelen. Dit is goed veel spierherstel, de huid en het haar. Om deze redenen staat de amandel geheel terecht op de tweede plaats.

Pecannoten zitten vol vitamine en mineralen

Samen met de walnoot bevatten pecannoten de hoogste concentratie antioxidanten en cholesterolverlagende bouwstoffen. Wat verder nog meer erg gezond is aan pecannoten is dat deze noten over maar liefst 19 verschillende vitamines en mineralen bestaan. Denk bijvoorbeeld eens aan Mangaan, kalium, fosfor, koper, magnesium foliumzuur en Vitamine E en A. Zo gaat deze lijst nog wel even door. Ook voor pecannoten dus reden genoeg om ook van deze gezonde noten de dagelijkse hoeveelheid te eten!