Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De juiste alarmknop ouderen vinden

by sethjohanson on juli 31, 2019

Nederland vergrijst in een razendsnel tempo. Er komt hierdoor ook steeds meer vraag naar hulpmiddelen voor senioren. Voor al personenalarmering wordt de laatste jaren voor steeds meer ouderen gebruikt. Een alarmknop ouderen is bijvoorbeeld een vorm van personenalarmering. Na een druk op deze alarmknop worden er hulp ingeschakeld in de vorm van familie en/of de hulpddiensten.

Welke vormen van personenalarmering zijn er?

De laatste tien jaar zijn er enorm veel soorten personenalarmering op de markt gekomen. Zo is er de ‘normale’ alarmknop ouderen of een alarm horloge ouderen. De functionaliteiten per product kunne drastisch verschillen.

Een alarmknop ouderen is bijvoorbeeld alleen geschikt wanneer een persoon zelf op de knop kan drukken wanneer er hulp nodig is. Een alarm ouderen horloge heeft vaak een functie om vanzelf hulp in te schakelen. Dit gebeurt door middel van valdetectie of GPS-locatie. Een alarm ouderen horloge heeft vaak meer functionaliteien dan een alarmknop maar is daardoor over het algemeen ook duurder in aanschaf.

Welke soort personenalarmering er nodig is hangt vaak af van de persoon en de handelingen die deze persoon wel of juist niet kan uitvoeren. Zo is het voor mensen met dementie handig om een GPS-locatie af te geven om dwalen te voorkomen. Voor mensen met mobiliteitsproblemen is een alarm horloge met valdetectie weer handiger.