Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De Nederlandsche Bank selecteert ilionx als ICT-partner

by marcommit on januari 31, 2019

ilionx logo

Utrecht, 31 januari 2019 – De Nederlandsche Bank (DNB) heeft ilionx geselecteerd als ICT-partner voor het leveren van ICT-expertise en het uitvoeren van opdrachten met een vooraf gedefinieerd resultaat. ilionx gaat DNB ondersteunen op het gebied van onder meer softwareontwikkeling en -beheer, business intelligence en testen.

Selectie van twee partners
Naar aanleiding van de Europese aanbesteding heeft DNB twee partners geselecteerd: ilionx en Capgemini. Deze overeenkomsten duren vier jaar, met een optie voor tweemaal een verlenging van een jaar.

“DNB is al ruim tien jaar een belangrijke klant van ilionx”, aldus Wiebe de Boer, CEO van ilionx. “In de Europese aanbesteding heeft DNB duidelijk laten merken op zoek te zijn naar proactieve partners om de ICT-ambities van de komende jaren mee vorm te geven. Dat de keuze opnieuw op ilionx is gevallen, beschouwen we als een blijk van vertrouwen.”

“We zijn in de aanbesteding bewust op zoek gegaan naar partners waarmee we een toegewijde, stabiele relatie kunnen aangaan voor langere termijn”, aldus André Lensink, afdelingshoofd CIO Office bij DNB. “Deze manier van samenwerken levert zowel voor ons als opdrachtgever als voor de leveranciers voordelen op. Een langdurige samenwerking stelt onze ICT-partners in staat om te investeren in kennis over en ervaring binnen de DNB-organisatie. Dat zorgt er weer voor dat de experts van ilionx proactief en flexibel hun expertise beschikbaar kunnen stellen om ons verder te helpen.”
——

Over ilionx
ilionx is een middelgrote IT-dienstverlener die klanten in staat stelt om voorop te lopen in digitale transformatie. Sinds haar oprichting in 2002 ondersteunt ilionx haar klanten als digitale partner op het gebied van onder andere artificial intelligence, management consultancy, business analytics, cloud, mobile, security en professional services. ilionx fuseerde in 2018 met QNH Consulting en heeft mede daardoor nu zowel de snelheid en specialistische kennis van nichepartijen in huis als de slagkracht en schaalgrootte van grote partijen. Dit heeft al tot veel succesvolle projecten geleid voor onder andere NN, Rabobank, Isala, ABN AMRO, ING, KPN, Vodafone en diverse gemeentes en zorginstellingen. ilionx heeft 900 medewerkers in dienst en is gevestigd in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Rotterdam.
Meer informatie is te vinden op https://www.ilionx.com of volg ilionx op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Over De Nederlandsche Bank
DNB maakt zich sterk voor financiële stabiliteit en draagt daarmee bij aan duurzame welvaart in Nederland. Daarvoor werkt DNB als onafhankelijke centrale bank, toezichthouder en resolutieautoriteit samen met Europese partners aan:
o Prijsstabiliteit en een evenwichtige macro-economische ontwikkeling in Europa;
o Een schokbestendig financieel systeem en een veilig, betrouwbaar en efficiënt betalingsverkeer;
o Solide en integere financiële instellingen die hun verplichtingen en toezeggingen nakomen.