Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De ronde zonnebril: Stijlicoon of heeft ‘ie z’n beste tijd wel gehad?

by WPlugers on augustus 10, 2018

Net als heel veel andere typen zonnebrillen is de ronde zonnebril bekend geworden door een aantal celebrities die hem regelmatig droegen. In dit geval was John Lennon de grote trendsetter en de ronde zonnebril wordt dan ook nog regelmatig John Lennon bril genoemd. Ook voor andere bekenden als Ozzy Osbourne was dit type zonnebril een vast onderdeel van de outfit.

Dankzij John Lennon, die de bril populair maakte in de jaren zestig, heeft de ronde zonnebril ook een soort hippie feel gekregen. Hij is ook in tijden dat ie minder populair toch steeds wel gedragen door mensen met een alternatieve kledingstijl. Hierdoor is de ronde zonnebril nooit echt volledig uit het straatbeeld verdwenen. En dat is maar goed ook, want daardoor is de bril nu weer helemaal terug van weggeweest.

Maar is de ronde zonnebril nu in of uit?

Nu is hij sinds 2017 weer helemaal on trend, waardoor niet alleen de alternatieven deze zonnebrillen dragen, maar eigenlijk iedereen er weer voor kiest om hem op zijn of haar neus te zetten. Doordat hij weer helemaal hot is, is hij nu in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Denk hierbij aan verschillende kleuren glazen. Of een montuur met een leuke vorm of kleur om de typische ronde glazen heen. Je kunt het zo gek niet bedenken of die variant is er.

De ronde zonnebril blijft dus een stijlicoon en geeft echt een eigen look. Of jij deze gewaagde look aan kunt hangt meer van de vorm van je hoofd af dan van of hij on-trend is. De ronde zonnebril staat het beste bij mensen met een hoekig, hartvormig, of ovaal gezicht. Heb je echter echt een rond gezicht? Dan kun je er beter van afzien om een ronde zonnebril te dragen. Kies dan liever juist voor een hoekige zonnebril als een cat eye om je zonnebril te laten contrasteren met de vorm van je gezicht.