Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De vuilniswagen

by admin on juni 30, 2015

Het woord vuilniswagen zegt het eigenlijk al, het is een wagen die vuil moet transporteren naar een vuilnisbelt of naar direct al naar een verbrandingsoven. Er zijn meerdere benamingen voor de vuilniswagen, zoals vuilkar en vuilwagen. Het is eigenlijk en vrachtwagen maar dan met een grote bak achterop waar het vuil in kan. Ook zit er een stamper in die ervoor zorgt dat er nog meer vuil bij in kan. De bak is echt erg groot dus er kan ook veel vuil in, gepaard met de stamper gaat er nog meer in!

Speciale soorten vuilniswagens

Voor iedere soort vuil is er tegenwoordig wel een aparte vuilniswagen, er zijn bijvoorbeeld al vuilniswagens voor staal, groenafval, plastic afval en er zijn er nog veel meer!

vuilniswagen

Ook zijn er al enkele vuilniswagens die al in een hybride uitvoering te verkrijging zijn. In de aankomende jaren zullen dit er nog veel meer worden en verwachten we nog meer milieuvriendelijke vuilniswagens.

De geschiedenis van de vuilniswagen

Vroeger werd het vuilnis opgehaald met paard en wagen en daarna naar een vuilnisbelt gebracht waar het ook des tijd ook al werd verbrand. Enkele jaren later kwamen de eerste vuilniswagen zijn intrede doen in Nederland. Dit kwam doordat er in die tijd de industrialisatie op gang kwam. Door de jaren heen werd het steeds meer gemotoriseerd. Langzaam ging het van een kleine vuilniswagen naar een groter voertuig. Weer een aantal jaar later kwam de kraakpersauto in het land. Deze speciale vuilniswagen maakte meteen het inkomende vuil kleiner waardoor er meer inpaste. De eerste kwam in Rotterdam in 1956. Aan het eind van de jaren 70 kwamen de eerste minicontainers in het land. Tot op de dag van vandaag zijn de vrachtwagens nog steeds aan het veranderen, dit zal waarschijnlijk ook nooit stoppen waardoor er alleen maar nieuwe voertuigen kunnen ontstaan. Dit kan ook een voordeel zijn de economie.