Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Een strijd tussen twee grootmachten

by Floris on juli 29, 2016

Een deel van de voetbalfans zijn er ongetwijfeld moe door zijn. De vergelijking tussen de nummer 10 van Barcelona en de nummer 7 van Real Madrid. De nummer 10 van Argentinië en de nummer 7 van Portugal. Lionel Messi versus Cristiano Ronaldo. Barcelona tegen Real Madrid. De vergelijking duurt inmiddels al meer dan een decennia, maar niemand kan ontkennen dat het een boeiend voetbalgevecht is. Een titanenstrijd tussen de beste voetballers van de wereld. Een onophoudelijke vergelijkbaar over elke denkbare statistiek. Een vergelijking die gaat over doelpunten, records én prijzen. In clubverband en ook bij het nationale team. Vooral de kledingsponsors Nike en Adidas zijn gebaat bij goede prestaties van ‘hun’ atleten.

Door: Voetbalkeus.nl

In clubverband

Lionel Messi speelt met zijn nummer 10 in het Nike tenue van FC Barcelona en verbreekt daarin record naar record. In clubverband is de Argentijn nog nooit in een ander voetbalshirt gezien dan het Nike shirt van de Catalaanse club. Hij stroomde door vanuit de jeugdopleiding waar hij in februari 2013 zijn contract verlengde tot medio 2018. Cristiano Ronaldo speelt bij de Koninklijke in het maagdelijk witte Adidas shirt. In 2003 komt de nummer 7 bij Real terecht, nadat de club hem voor 94 miljoen over koopt van het Engelse Manchester United. In het shirt van Real Madrid won hij tot dusver 8 prijzen, waarbij 2 keer de Champions League en de landstitel in 2011/2012 de meest bijzondere titels zijn.

Bij het nationale team

Bij Argentinië en Portugal, de respectievelijke nationale teams van Leo Messi en Cristiano Ronaldo, spelen de supersterren met een tegenovergestelde shirtsponsor. Messi ditmaal in het ‘celeste’ Adidas shirt van Argentinië en Cristiano in het rood-gele Nike shirt van Portugal. Het zet de verhoudingen op zijn kop.

Persoonlijke sponsors

Qua merchandising volgen de sponsors het nationale elftal van beide spelers. Lionel Messi wordt namelijk gesponsord door Adidas en Cristiano Ronaldo. De shirtsponsors lijken het daarom handig te hebben aangepakt. Van club wisselen is niet ondenkbaar, terwijl van nationaal elftal onmogelijk is. Zo zitten Nike en Adidas in ieder geval op lange termijn veilig. Maar wie er ook met de prijzen vandoor gaat, de beide merken spelen het in ieder geval altijd op safe. Nu alleen hopen dat ze niet van club veranderen.