Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Een verantwoorde en afwisselende baan

by gerardkempers on april 3, 2018

Als je barista worden wilt, heb je een aantal specifieke  vaardigheden nodig. Je begrijpt het misschien al direct: een leuke vlotte babbel moet niet vreemd voor je zijn, je moet je mondje bij je hebben en een gezellig kletspraatje kunnen maken.

Barista worden is niet zo heel moeilijk, dat niet. Maar niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd. Het moet immers ook een passie zijn om mensen te verwennen met niet alleen lekkere, maar ook mooie koppen koffie en thee en je moet er plezier in hebben het mensen naar de zin te maken die bij jou, in jouw etablissement, wat komen eten en drinken.

Weet wat je eet en wat er komt

Weet wat er op de kaart staat, dat is ook een vereiste. Weet wat er in de producten zit, waar het vandaan komt en wat al die specifieke, aparte onderdelen van de kaart nu zo bijzonder maken.

Barista worden vraagt om interesse in de producten op de kaart. Wat is nu het verschil tussen een cappuccino en een latte macchiatto en wat raad je iemand aan die lactosevrij wil eten en drinken?

Wat doe je als er kinderen in de zaak zijn die ook wat lekkers willen eten en drinken? Is iedereen welkom bij jou? Groot, klein, baby of volwassene en wie of wat de persoon die jouw etablissement binnen stapt ook voor iemand is? Bij het barista worden is de belangrijkste voorwaarde namelijk dat je gastvrij bent.

Barista worden is superleuk

Weet dat je een heleboel verantwoordelijkheden hebt als je barista worden wilt. Je kunt niet zomaar je bar achterlaten. Je hebt te maken met heel erg veel verschillende mensen. Je moet van heel veel producten alles weten en mensen vertrouwen op jouw oordeel.

Toch kan ik met zekerheid zeggen: barista worden is fantastisch. Het geeft je leven afwisseling, dankbaarheid en één van de leukste jobs in de hele wereld.