Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Eerder rijlessen is meer ervaring

by gerardkempers on mei 9, 2018

Een rijbewijs 16 jaar, het is iets wat vroeger helemaal niet bestond. Je kon rijlessen vanaf je 18e jaar, haalde je je rijbewijs kon je meteen de weg op. Steeds meer kwamen er twijfels over het systeem en dus zijn verschillende partijen gaan nadenken over hoe het beter kon. Je kunt nu dus beginnen op je 16e jaar, dit zorgt ervoor dat je eerder ervaring opdoet en dat je daardoor uiteindelijk ook meer ervaring krijgt op het gebied van rijden. Beginnen met autorijden is ook gewoon erg leuk, zeker als je beetje richting die leeftijd gaat dat het mag, dan krijg je er steeds meer zin in.

Ook goed voor rijscholen

Ook de rijscholen zijn zeker blij met de rijbewijs 16 jaar. Zij krijgen steeds meer aanvragen en kunnen deze lessen ook steeds anders inplannen. Er zijn namelijk een hoop 16, maar ook 17 jarigen die zich inschrijven om te beginnen met rijlessen. Ook zijn er nog steeds mensen die zich op latere leeftijd inschrijven om dat ze misschien niet het geld hebben, of geen tijd voor de rijlessen.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden bij rijbewijs 16 jaar, het is prima als je kan beginnen met lessen op deze leeftijd, maar je mag niet alleen rijden als je voor je 18e je rijbewijs hebt gehaald, er moet altijd een begeleider naast zitten die minimaal 5 jaar rijervaring heeft, maar ook nuchter is. Je mag dus niet zomaar gaan bobben als je een feestje hebt.

Meerdere rijscholen beschikbaar

Ben jij nu 16 jaar en wil je je rijbewijs halen? Dan kun je bij verschillende rijscholen je rijbewijs 16 jaar halen. Kijk even op de website wat alle mogelijkheden zijn voor specifiek jouw situatie. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar die je kan volgen. Zo kan je kiezen voor het pakket wat het beste bij jou past, en wie weet heb jij binnenkort wel een rijbewijs waarmee je de weg op kan.