Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Elektrische keuring

by boudewijnheylen on augustus 31, 2013

Als u van plan bent om een huis, appartement of studio te verkopen, waarvan de elektrische installatie van voor 1 oktober 1981 is, bent u wettelijk verplicht om een elektrische keuring uit te laten voeren. De verplichting voor een elektrische keuring geld ook als u als gebruiker van een woonruimte uitbreidingen, veranderingen of aanpassingen wilt aanbrengen aan de elektrische installaties, dus ook dan moet u een elektrische keuring doorvoeren.

Wat is elektrische keuring en waarom is een elektrische keuring belangrijk?

Een elektrische keuring houdt in, dat de huishoudelijke elektrische installatie wordt nagekeken op eventuele defecten of mindere werking, die de veiligheid van personen in gevaar kan brengen of schade kan aanrichten aan het gebouw en de omgeving ervan. Een defect in de installaties kan ervoor zorgen dat er onnodig stroom wordt gebruikt, wat extra kosten met zich meebrengt. Maar het belangrijkste is dat er door een slechte werking, losse draadjes, ouderdom of verkeerde aansluiting kortsluiting, brand of explosies kunnen ontstaan met alle gevolgen die dit met zich meebrengt. Een elektrische keuring brengt dit risico tot een te verwaarlozen minimum.
Bij een elektrische keuring wordt alles nagekeken en gecontroleerd vanaf de meterkast tot de stopcontacten. Er worden bij een elektrische keuring alle noodzakelijke en wettelijk bepaalde metingen uitgevoerd en ook is er een visuele controle van alle apparatuur, leidingen, stopcontacten en alles wat elektrische keuring nodig heeft.

Een elektrische keuring moet uitgevoerd worden door een erkend vakman die daartoe de rechten heeft. Een gewone elektricien mag geen elektrische keuring uitvoeren. Hij mag wel rondkijken en zijn mening geven, maar een elektrische keuring is pas geldig als die wordt uitgevoerd door een bevoegd iemand, die ook een officieel certificaat kan geven.

De elektrische keuring van het gebouw welk verkocht of verbouwd wordt is dus niet te verwaarlozen. Bij de verkoop moet het certificaat aan de notaris worden getoond, verzekeringen achten het hoofd noodzakelijk en het leven van mensen en het behoud van de woning kunnen ervan afhangen.

Bijzonder prettig is het om de elektrische keuring uit te laten voeren door een bekwam en betrouwbaar bedrijf. Belangrijk is dat dit bedrijf niet stilstaat, maar continue bezig is om door te scholen voor belangrijke ontwikkelingen en veranderingen. Een bedrijf dat het belangrijk vind nauwkeurig te werken en het te klant zo makkelijk mogelijk wil maken bij de elektrische keuring.

Referenties: Epcdiensten