Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Geen verstand van ICT? Zo word je snel een full stack developer

by Marloes83 on februari 6, 2020

Stel je voor: je bent een fultime stack developer geworden. Dat betekent dat de banen voor het oprapen liggen. Op LinkedIn moet je zelfs aangeven dat je niet beschikbaar bent voor recruiters, want anders krijg je wekelijks zo niet dagelijks te maken met allerlei voorstellen. De krapte in de ICT-wereld is alleen maar een voordeel voor jou. Zo profiteer jij van de gunstige arbeidsvoorwaarden. Maar hoe word je, zonder verstand van ICT te hebben, binnen ‘no time’ een full stack developer? Hieronder lees je vijf tips om snel een goede developer te worden.

Doe mee aan een bootcamp

Wellicht ben je niet bereid om een vier jaar durende hbo-opleiding te volgen. Door het volgen van een bootcamp word je binnen enkele maanden al een volwaardige developer. Tijdens deze bootcamp ontwikkel je de belangrijkste competenties die je moet beheersen. Een bootcamp start met de basiselementen. Denk hierbij aan html, CSS en Javascript. Vervolgens wordt deze bootcamp steeds geavanceerder. Tijdens deze bootcamp kan je doorlopend communiceren met je begeleiding en andere cursisten. Via deze link kom je meer te weten over het volgen van een full stack developer bootcamp.

Begin bij de basis

Het is handig dat je vooraf al wat basiskennis hebt. Programmeren is ook een kwestie van doen! Ga daarom alvast oefenen met programmeren. Handige websites hiervoor is bijvoorbeeld TheCodeAcademy. Het nadeel is wel dat je al vroeg voor deze website moet gaan betalen. Ook zijn er gratis varianten. Denk bijvoorbeeld aan Khan Academy. Desondanks blijft het verstandig om zo nu en dan begeleiding op te zoeken van je medecursisten en docenten.

Welke richting wil je eigenlijk uit?

Een full stack developer is een breed vakgebied. Het is dan ook raadzaam om vroeg voor jezelf te bedenken welke richting je uit wilt. Zo heb je bijvoorbeeld Java development, wat geschikt is voor Android-apps. Dit wordt vaak gebruikt bij overheidsinstellingen. Ook heb je Webdevelopment. Dit zie je vaak terugkomen bij Content Management Systems, zoals WordPress.

Welke programmeertaal wil je eigenlijk leren?

Nu je een richting hebt gekozen is het verder goed om voor jezelf te bedenken welke programmeertaal je graag zou willen leren. Onderzoek wel van te voren hoe moeilijk een programmeertaal eigenlijk is. De programmeertaal die je wilt leren moet goed aansluiten op wat je later wilt bereiken.

Welke manier van leren vind jij het prettigst?

Uiteraard moet leren wel leuk blijven. Kies dan ook een manier uit die goed bij jou past. Misschien vind je het wel leuk om in de boeken te bladeren. Voor beginnende programmeurs zijn boeken als ‘Programmeren voor Dummies’ geschikt als je al wat basiskennis voor het programmeren wilt opdoen. Ben je al verder gevorderd? ‘You Do not Know JS’ is een diepgaande serie van boeken over JavaScript. Het is een zeer lastig te lezen boek, maar onmisbaar als je je kennis wilt uitbreiden op het gebied van JavaScript.

Blijf geduldig

Tot slot is het aan te raden om geduldig te blijven. Misschien is de leermethode toch niet helemaal wat je er van had verwacht. Kies dan een andere methode uit, zoals het volgen van een YouTubevideo’s, het volgens van cursussen en het volgen van een bootcamp.