Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Geschroefde stalen buispalen en andere funderingstechnieken

by gerardkempers on november 29, 2021

Funderingen zijn altijd superbelangrijk geweest in landen als Nederland. Ze dragen bij aan de versteviging van onze woningen en zorgen dat deze niet wegzakken. Een land als Nederland bestaat bijvoorbeeld grotendeels uit een zachte bodem. Met als gevolg dat er een kans is dat huizen of andere bouwwerken kunnen wegzakken. Om dat op te lossen wordt er al tientallen jaren gebruik gemaakt van funderingen en hier wordt ook constant op geïnnoveerd. Met als gevolg dat er nieuwe specialistische technieken zijn zoals bijvoorbeeld het gebruik van geschroefde stalen buispalen. In dit artikel lees je alles over een nieuwe specialistische technieken die toegepast kunnen worden in de funderingstechniek. Van grote flatgebouwen tot aan standbeelden of speeltuinen waar overal kunnen funderingen voor gebruikt worden.

 De fundering van uw woning

Elke woning heeft een ander type fundering wat beter past. Waar de ene woning voldoende heeft aan een relatief eenvoudige fundering, kan de ander beter gebruik maken van bijvoorbeeld een fundering met geschroefde stalen buispalen. Het grote verschil zit hem eigenlijk in de manier van het absorberen van trillingen en schokken. Een normale fundering is bedoeld om het totale gewicht van een woning makkelijker te kunnen verdelen over een groot oppervlak. Zo verzakken woningen minder snel en kunnen er bijvoorbeeld ook verschillende leidingen mooi worden weggewerkt. Bij stalen buispalen wordt er gebruik gemaakt van stalen buispalen die trillingen beter kunnen absorberen dan funderingen zonder deze palen.

 Geschroefde stalen buispalen uitgelegd

Zoals eerder kort benoemd wat een stalen buispaal precies doet in een fundering gaan we nu wat meer de diepte in. De manier waarop deze buispalen trillingen kunnen absorberen is door de stevigheid van de palen. Doordat de palen rol zijn van binnen kunnen ze extra stevigheid toevoegen aan de betonnen fundering, terwijl het gewicht relatief laag blijft. Door deze grote toename in stevigheid kunnen rillingen zodanig geabsorbeerd worden dat de woning er eigenlijk geen last van heeft.