Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Glasvezelkabel, het internet van de toekomst?

by gerardkempers on november 19, 2021

Internet heeft de laatste jaren een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Waar we vroeger alleen gebruik maakte van internet om bijvoorbeeld een mailtje te sturen op je werk, maken we er nu massaal gebruik van. Zo kijken we tegenwoordig massaal naar streamingsdiensten, gebruiken we internet voor vergaderingen en in de tijden van lockdown om in contact te blijven met dierbaren. Een leven zonder internet kunnen we ons niet voorstellen. Maar toch moeten er veel dingen gaan veranderen om iedereen van zijn of haar internetbehoefte te kunnen blijven voorzien. Om dat te kunnen doen is de glasvezelkabel nodig. Een kabel die gigantische internetsnelheden kan halen en een stabiele verbinding kan bieden.

Wat kun je allemaal verwachten van een glasvezelkabel

Glasvezel is een kabel gemaakt van, je raad het al, glasvezels. Deze samenstelling maakt het mogelijk om data te versturen door middel van lichtsignalen. Met als gevolg dat het bliksemsnel is. Data kan met hoeveelheden tot wel 1000 mbits per seconde worden verzonden en binnen gehaald. Wat resulteert in dat je bijvoorbeeld gemakkelijk kunt videobellen met iemand aan de andere kant van de wereld. En dat met een vertraging van slechts een paar seconden. Daarbij is het belangrijk voor veel bedrijven dat de internetverbinding super stabiel is.

Het internet van de toekomst

De toekomst van het internet is onzeker. We weten niet wat zich in de komende jaren gaat ontwikkelen tot “main stream” zo zagen we in 2020 de enorme groei van Tiktok en zagen we de laatste jaren natuurlijk de groei van streamingsdiensten. Wat de toekomst gaat brengen weten we niet, maar de kans dat het visueel is en nog meer data gaat gebruiken is vrij groot. Glasvezel zal hier aan de basis staan. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwste project van Facebook, de Metaverse. Een digitale omgeving in Virtual Reality waar je eigenlijk alles kunt doen wat je wilt. Van werken tot gamen of gewoon gezellig praten. Een ding is zeker, glasvezelkabels staan aan de basis van deze ontwikkelingen.