Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Heb jij het in je om stukadoor te worden?

by sannevermeulen on juni 11, 2019

Een stukadoor is een echte vakman die verantwoordelijkheid draagt over de aangebracht afwerklaag van gips of specie op wanden.  Een allround stukadoor is in staat om zowel wanden als plafonds te voorzien van stucwerk. Ben jij niet vies van een beetje werk en ben jij in staat kwalitatief vakwerk te leveren dan is het beroep stukadoor zeker iets voor jou!

Competenties van een stukadoor

Waar een goede stukadoor zich op onderscheid is het beschikken over echt vakmanschap, ervaren stukadoors beschikken vooral over deze competentie en weten ook de mooiste werken af te leveren. Het werk als stukadoor is niet gemakkelijk het is over het algemeen zwaar werk waarbij doorzettingsvermogen komt kijken. Veiligheid is een zeer belangrijk onderdeel een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom van belang dat je als stukadoor weet waarmee je bezig bent om zo veilig te kunnen werken. Verder beschikt een echte stukadoor over de volgende vaardigheden:

  • Goed kunnen plannen en organiseren
  • Kwaliteit
  • Nauwkeurigheid
  • Kennis in de bouwsector en in het vakgebied
  • Zelfstandigheid
  • Samen kunnen werken

Dit zijn ook onderdelen die niet onderschat moet worden als je werkzaam bent als stukadoor in de bouw. Beschikking over deze competenties en vaardigheden maken je onderscheidend ten opzichte van de concurrenten en mede stukadoors.

Waar je kunt gaan werken

Als stukadoor heb je verschillende mogelijkheden om te gaan werken. Zo kan je kiezen om voor een stukadoorsbedrijf te gaan, ook kan je voor een aannemersbedrijf gaan werken of je begint voor jezelf als eigen ondernemer. Werk waar je vaak voor bezig zal zijn is aannemers, woningstichtingen, badkamer bedrijven en voor particulieren om stuk gerelateerd werk te doen.

Opleiding tot stukadoor

Het is mogelijk om zelf stukwerk te doen maar het volgen van een erkende mbo niveau 2,3 of 4 tot (allround) stukadoor is een goed begin, als je er ook echt je werk van zou willen maken. Met de opleiding stukadoor is het mogelijk om deze via BBL hierbij komt veel praktijkervaring kijken en minder theorie, zo zal je 4 dagen werken en 1 dag naar school gaan. Ook kan je kiezen voor BOL hierbij ben je juist meer op school en zal je ook stages lopen om toch praktijkervaring te krijgen. Bij BOL komt er meer theorie kijken dan praktijk. Of je nu kiest voor BBL of BOL maakt op het gebied van diploma niet uit ze hebben dezelfde waarden. Zo hebben beide opleidingen hun eigen voor- en nadelen.