Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Het ontwerpen van een groenbeleidsplan

by gerardkempers on januari 21, 2021

Wij krijgen vaak aanvragen om in een woonwijk een groenbeleidsplan te ontwerpen. Op die manier hoopt de gemeente van die betreffende regio dat ze de dieren en de bewoners een omgeving kunnen bieden die ze de vrijheid geeft van de natuur. Met speelplaatsen voor kinderen en genoeg wandel en fietspaden zodat het verkeer veilig kan verlopen. En natuurlijk een mooie verhouding tussen moderne huizen en een stukje natuur waar iedereen elke dag van kan genieten. Ontdek in dit artikel hoe wij te werk gaan met het ontwerpen en het realiseren van ons groenbeleid bij jou in de regio.

Onze eerste werkzaamheden

Natuurlijk is het belangrijk om tijdens het begin van onze werkzaamheden goed te weten wat de behoeftes zijn van de mensen die er wonen. Dit bespreken we met de gemeente en vervolgens gaan wij aan de slag met een ontwerp. In dit ontwerp nemen we natuurlijk de verhouding in leeftijden mee. Wanneer we een wijk hebben met alleen maar bejaarden mensen heeft het natuurlijk niet super veel zin om heel veel speeltuinen voor kinderen te maken. Voor die mensen zullen we dan zorgen dat er veel wandel en fietspaden komen en natuurlijk genoeg natuur waar de mensen op hun oude dag van kunnen genieten. Wanneer er veel kinderen wonen of veel jonge mensen die aan een gezinsuitbreiding gaan beginnen zullen we de focus meer verplaatsen naar speeltuinen voor de ontwikkeling van deze kindjes.

Het realiseren van ons ontwerp

Voor de uitvoering van het groenbeleidsplan is het belangrijk om het ontwerp goed te volgen. Hierbij kijken we naar de belangen van de omwonenden en een mooie verhouding in floor en fauna. Zo zullen we natuurlijk niet allemaal enorme bomen plaatsen in plekken met veel huizen. Dit kan mooi zijn, maar in veel gevallen klopt de verhouding dan niet helemaal.  Voor meer informatie over onze werkzaamheden kun je onze website bezoeken.