Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Het schoonhouden van uw leefomgeving

by WPlugers on januari 9, 2018

Er zijn maar weinig mensen die schoonmaken zien als een plezierige bezigheid. Toch wonen en werken de meeste mensen het liefste in een schone omgeving. De eerste manier om dit probleem op te lossen is door een schoonmaakbedrijf in te huren. Dit kan via een bedrijf dat facility services aanbiedt. Een andere manier is om je huis of kantoor zo effectief mogelijk schoon te houden. Met verschillende tips kun je ervoor zorgen dat bepaalde vervelende schoonmaakklusjes eenvoudiger en effectiever worden, zodat je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken.

1. De badkuip schoonmaken

Niemand zit graag in een vies bad, maar een bad goed schoonmaken is een hoop werk. Er zijn wel een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je bad snel weer zo goed als nieuw is. Schenk een beetje waterstofperoxide in een spuitfles of plantenspuit en spray de vloeistof op het bad. Laat de vloeistof ongeveer een uurtje intrekken en spoel de badkuip vervolgens af met warm water. De kalk en alle andere verkleuringen van bad zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

2. De wasmachine schoonmaken

Vaak is dit een klusje dat mensen of vergeten of uitstellen. Een manier van schoonmaken die veel mensen kennen is het draaien van een kookwas, maar om de wasmachine goed te reinigen is dit niet voldoende. Er is echter een trucje om je wasmachine beter schoon te krijgen. Meng een kopje water met zuiveringszout en doe dit mengel in het compartiment waar je normaal gesproken het wasmiddel in doet. Giet vervolgens wat azijn in de trommel en draai een normaal wasprogramma. Als het programma klaar is veeg je met een doek de trommel schoon.

3. De voegen tussen de tegels schoonmaken

Voegen tussen de tegels schoonmaken blijft een tijdrovend klusje. Met deze tip weet je in ieder geval wel dat je ze zo goed mogelijk schoon krijgt. Gebruik net als bij het schoonmaken van de wasmachine zuiveringszout. Maak een oude tandenborstel vochtig en dip deze tandenborstel in een bakje zuiveringszout. Schrob hiermee de voegen. Het zout werkt als een soort schuurmiddel. Ook na een schoonmaakbeurt kunnen de voegen beschermd worden door Paraffine. Wrijf de onderkant van een (witte) dinerkaars over de voegen en bescherm zo het oppervlakte tegen vuil en aanslag.

4. Uw tegels schoonmaken

Tegels kunnen naar verloop van tijd dof worden. Om uw tegels weer glanzend te krijgen kunt u het beste azijn gebruiken. Giet wat azijn in een spuitfles en zorg dat de tegels goed ingespoten worden met de azijn. Laat het azijn er vervolgens 10 minuten opzitten. Spoel hierna de tegels af met water en maak ze droog met een microfiber doek.