Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Het voordeel van bevoorschotting

by sannevermeulen on januari 10, 2019

Als de debiteuren hun facturen nog niet hebben betaald kan je als bedrijf letterlijk vast komen te zitten. U wilt misschien wel investeren maar dat kan op deze manier niet omdat u er de financiën voor hebt. U en uw bedrijf zijn dus afhankelijk van het betalingsgedrag van uw klanten. Hier is echter een oplossing voor, namelijk bevoorschotting.

Wat is het precies?

Bevoorschotting is een vorm van financiering waarbij een bank of een andere financieringspartij uw facturen aan u voor kunnen schieten, zodat u met uw bedrijf niet vast loopt en gewoon kan investeren in nieuwe voorraad of andere zaken.

Welke voorwaarden zitten er aan vast?

Het aanvragen van een bevoorschotting gaat echter niet zonder slag of stoot, er zitten een aantal voorwaarden aan vast waar je als bedrijf aan moet voldoen.

  • De financierder neemt bij een bevoorschotting een bepaald percentage over van uw facturen, dit is afhankelijk van de staat van uw debiteurenportefeuille. De meest voorkomende percentages liggen tussen de 80 en 90%. Maar een bevoorschotting zitten ook risico’s, er zijn facturen waardoor het risico vergroot kan worden, denk bijvoorbeeld aan een lange betalingstermijn of een slecht verleden met betrekking tot het betalen van hoge factuurbedragen.
  • De meeste bedrijven stellen meestal een minimum omzet bedrag op van € 500.000 waar uw bedrijf aan moet voldoen om een bevoorschotting te krijgen, tenzij er bij een bedrijf een flinke groei wordt verwacht. Er zijn financierings bedrijven die een totaal andere minimumomzet bedrag hanteren om ter sprake te komen, dit kan verschillen van € 200.000 tot € 2.000.000.
  • Het belangrijkste om te onthouden is dat een bevoorschotting geen lening is en dat er ook geen rente in rekening gebracht wordt. Wel moet er een bepaald bedrag worden betaald, dit is een percentage van het totale bedrag waarvoor de bevoorschotting is aangevraagd. Een bevoorschotting is dus over het algemeen een relatief goedkope manier om veilig te investeren, u kunt hierdoor met uw bedrijf goed doorgroeien.

Welke voordelen zitten er aan vast

Het belangrijkste voordeel is eigenlijk al genoemd, namelijk dat je de financiële mogelijkheden hebt om investering te doen zodat je bedrijf door kan groeien. Hiernaast heb je nog een andere groot voordeel en dat is dat de relatie met de klanten niet verstoord wordt, omdat het betalingsrisico nu ergens anders ligt.