Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Hoe haal ik mijn brommer rijbewijs?

by gerardkempers on oktober 4, 2019

Waar het vroeger nog een extraatje was bij het behalen van je autorijbewijs is het tegenwoordig verplicht om een apart rijbewijs voor je brommer te halen. Dit omdat het de kwaliteit van het deelnemen in het verkeer met een brommer zou vergroten. Een brommer rijbewijs, ook wel het AM-rijbewijs  genoemd is niet alleen nodig voor een brommer of een scooter. Je kunt hiermee ook een brommobiel of een schakelbrommer besturen. Met een brommer ben je veel sneller op school of op je werk en het kost je daarnaast een stuk minder energie dan fietsen. Ook zorgt het ervoor dat je niet meer hoeft te wachten op de bus.

De theoriecursus van een brommer rijbewijs.

Voordat je af mag rijden met je brommer is het verplicht eerst een theoriecursus te volgen en hierna het theorie-examen te halen. Bij sommige rijscholen kan dit al binnen enkele dagen worden geregeld. Bij deze cursus worden allerlei verkeerssituaties gevraagd om te kijken of je wel het juiste inzicht hebt in verkeersborden en voorrangsregels. Hierdoor ben je je beter bewust van bepaalde situaties die in het verkeer voor komen en kun je er beter op inspelen. Door het invoeren van deze cursus wil de overheid het verkeer in Nederland veiliger maken.

Het praktijk examen van je brommer rijbewijs

Nadat je geslaagd bent voor je theorie-examen kun je beginnen aan je praktijkexamen. Allereerst kun je ervoor kiezen om eerst 4 uur lang te lessen alvorens je het praktijkexamen aflegt. Zo zorg je ervoor dat je de brommer goed onder controle hebt en je binnen een dag je brommer rijbewijs kunt halen. Verder ben je goed ingespeeld in de omgeving waarin je moet afrijden en ken je alle regels en situaties die kunnen voorkomen. Een brommer rijbewijs is niet alleen handig als je 15/16 bent, maar ook voor oudere mensen is het een handig vervoermiddel om je snel van A naar B te brengen. Zeker in grote steden is het sneller om met een brommer rond te rijden dan met een auto.