Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Hoe wordt de dagwaarde van een auto bepaald?

by Marloes83 on maart 30, 2021

De dagwaarde van een auto kan in veel gevallen erg belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf of verkoop van een auto. Echter, ook bij ongevallen kan de dagwaarde van een auto aan het licht komen.

Wat is de dagwaarde van een auto?

De dagwaarde van je auto houdt de waarde in die die op dat moment waard is. De hoogte van de dagwaarde kan van verschillende factoren afhankelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kilometerstand van de auto, het bouwjaar van de auto of de slijtage die op of in de auto aanwezig is. De dagwaarde van een auto kan bij verschillende situaties van pas komen. Bijvoorbeeld bij een ongeval.

Hoe wordt de dagwaarde bepaald?

De dagwaarde is dus de waarde van de auto op het moment van aanvragen. Via verschillende instanties kan de dagwaarde worden opgevraagd. Er zullen dan verschillende vragen beantwoord moeten worden om een zo concreet mogelijk bedrag te kunnen noemen. De dagwaarde van de auto hangt af van het type auto, het bouwjaar van de auto, de kilometerstand van de auto en bijvoorbeeld de staat waarin de auto is.

 

Waar kun je de dagwaarde van een auto voor nodig hebben?

De dagwaarde kan bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer deze door een ongeluk total loss wordt verklaard. Wanneer je op dat moment goed verzekerd bent, krijg je de dagwaarde van je auto terug van je verzekering. Het checken van de dagwaarde kan ook handig zijn wanneer je een auto wilt gaan kopen. Je kunt dan kijken naar soortgelijke auto’s om te checken of er een beetje een reële prijs wordt gevraagd voor de auto. Ook bij het verkopen van een auto is dit handig. Je kan bijvoorbeeld de dagwaarde berekenen wanneer je geen idee hebt wat de auto waard is.