Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Kies je ski-jas zorgvuldig

by WPlugers on september 25, 2017

De winter staat weer voor de deur en zo ook de periode voor wintersporters om zich uit te leven in de sneeuw. Heel belangrijk is het materiaal. Niet alleen je skies of snowboard zijn van belang. De kleding speelt een grote rol of je het overdag niet te koud, maar ook niet te warm hebt. Er zijn vele verschillende soorten jassen bijvoorbeeld. In dit artikel leg ik je graag uit welk type jassen er zijn. Kies jij voor een standaard kleur of laat je een softshell jas bedrukken? Lees er alles over.

Wat is belangrijk bij het zoeken naar de juiste ski-jas?

Om ervoor te zorgen dat je tijdens de wintersport het niet koud krijgt of tijdens een sneeuwstorm tot op je onderbroek nat wordt, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten.

  1. Zorg ervoor dat je ski-jas sneeuw- en winddicht is. Is dat niet het geval dan zul je ongetwijfeld veel kou gaan lijden.
  2. Niet te winddicht, maar zorg dat de jas enigszins “ademt”. Tijdens warme dagen is het namelijk fijn om een jas te dragen die zweet kan afvoeren. Dat kan namelijk ook zorgen dat je het kouder krijgt.
  3. Niet te zwaar en soepel. Een lichtere jas waarin je goed kan bewegen is een stuk comfortabeler. Het zal er zeker voor zorgen dat je een stuk makkelijker de berg afkomt.

Welke ski-jas kies jij?

Ga je nu shoppen voor een jas dan kom je ongetwijfeld verschillende soorten jassen tegenkomen. Zo zijn er soft- en hardshell jassen maar ook de klassieke ski-jas. Wij laten je graag weten welke voor- en nadelen deze jassen hebben.

Softshell jas

Een softshell jas heeft als grootste voordeel dat het enorm licht is en je er heel makkelijk in kan bewegen. Niet alle softshell jassen zijn even waterdicht. Een paar flinke sneeuwbuien zullen ervoor zorgen dat niet alles droog blijft. De vraag is natuurlijk of jij zelf tijdens een sneeuwbui nog lang op je ski’s blijft staan.

Hardshell jas

Het grote voordeel van hardshell ten opzichte van softshell is dat deze stof beter bestand is tegen water. De jas behoudt daarbij ook nog de soepelheid en is niet heel veel zwaarder dan softshell. Helaas is het isolerende vermogen van een hardshell jas niet heel goed. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je een isolerende laag aantrekt.

De “ouderwetse” ski-jas

De ski-jas zoals velen deze kennen bestaat uit verschillende lagen waardoor de jas zowel isolerend als (water-) afstotend werkt. De jas biedt daardoor direct 2 oplossingen. Het is alleen met warme dagen niet mogelijk om bijvoorbeeld de isolerende laag uit te doen.