Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Konijnen verzorgen

by gerardkempers on februari 13, 2018

Bij konijnen verzorgen komt ook kijken dat je de vacht moet kammen. Dit geldt dan vooral voor langharige konijn deze moet je minimaal een keer per week kammen. Ook komen er konijnen voor met twee vacht lagen. Over het algemeen valt de bovenste laag makkelijk uit. De onderste laag bestaat voornamelijk uit dunner haar. Deze konijnen kunnen wel een handje gebruiken in het voorjaar, het verwijderen van  het overbodige haar kan je met een stofkam.

Veel mensen doen hun konijn in de winter naar binnen en in de zomer naar buiten. Hiermee moet je uitkijken. Konijnen kunnen slecht tegen grote warmte verschillen. Binnen konijnen kan je niet zomaar even in de winter buiten zetten, hij zal het koud krijgen doordat hij geen wintervacht heeft ontwikkeld. Wil je je binnen konijn weer buiten doen, dan moet je wachten tot dat het s’ nachts niet meer vriest. Andersom moet de konijn weer op tijd naar binnen. Een Konijn begint rond september/oktober met het aanmaken van zijn winter vacht. Je kan de konijn dan niet meer binnen zetten. Ook met het naar binnen halen van het konijn om te kroelen in de winter kan al fataal zijn voor een konijn. Door het warmte verschil kan het konijn zomaar overlijden.

 

Bij konijnen verzorgen hoort ook het zindelijk maken van je konijn. Het is betrekkelijk eenvoudig om te doen. Zoek de plek waar de konijn poept en plast. Vervolgens maak je zijn hok schoon, plaats op de plek waar hij zijn behoefte deed het konijnentoilet. Plaats een aantal konijnenkeutels terug, dan ruikt te konijn waar hij moet plassen. Door dit te herhalen weet de konijn uit eindelijk waar hij zijn uitwerpselen kan deponeren. Ook heb je een aantal boeven deze zullen nooit zindelijk worden

De nagels kan je in principe zelf knippen met een speciaal nagelschaartje, mocht je bang zijn dat je in de konijn zijn huid knipt kan je ook altijd naar de dierenarts om dit te laten doen.