Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Konijnenrassen

by gerardkempers on maart 12, 2018

Er zijn veel verschillende soorten konijntjes met allemaal hun eigen karaktereigenschappen, ben je op zoek naar een konijn, maar weet je niet goed welk ras bij jou past? Lees dan verder, wij lichten de verschillende rassen voor je toe. Allereerst is het Tankonijn ras erg populair en wordt vaak als huisdier gehouden. Dit konijnenras is vaak donkerbruin van kleur en is een klein ras, het dier weegt gemiddeld 2,5 kilo waardoor het voor kinderen ook mogelijk is om het konijntje op te pakken om mee te spelen. Dan is er het Nieuw-Zeelander konijn. Dit konijn is erg betrouwbaar en lief en zijn vaak wit van kleur. Dit konijn is wel een stuk zwaarder met een gewicht tussen de 3 en 4 kilo. Voor kinderen daarom minder goed te tillen. Een ander populair ras bij de konijntjes is het Hollander ras. Dit konijntje is zwart rondom de ogen en op de rug, dit geeft een mooi patroon waardoor dit konijntje zo populair is bij fokkers en bij kopers. Mede door het karakter is het beestje ook erg populair, dit konijn is erg betrouwbaar en lief.

Dwergkonijn kopen?
Je kan ook een dwergkonijn kopen in plaats van alle rassen die we zojuist genoemd hebben. Een dwergkonijn is zoals de naam al zegt een klein konijnenras. Het is een populair konijn doordat men het diertje zo schattig vindt doordat het zo klein is. De Nederlandse hangoordwerg is van de dwergkonijntjes de populairste. Het karakter van deze konijntjes is lief en vriendelijk en je kan ze vertrouwen. Dit ras is ook in meerdere kleuren verkrijgbaar dus genoeg keuze! Dan is er nog de kleurdwerg, dit beestje is nog een stuk kleiner en weegt minder dan een kilo. Hier zijn ook allerlei kleuren en patronen te vinden die we bij andere konijnenrassen ook veel terugzien. Doordat het konijn zo licht is, is dit een van de populairste rassen bij kinderen.