Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Landmeten

by gerardkempers on september 9, 2016

Data welke wordt omgezet naar een tekening, dat klinkt als een visuele benadering van de werkelijkheid en dat is het ook. Dit wordt gedaan met landmeten. Het land wordt opgemeten, er wordt data ingewonnen en daarna wordt er met deze gegevens een gebied of bouwterrein in kaart gebracht. Bij het landmeten is dus nauwkeurigheid en kwaliteit nodig, die u kunt vinden bij het bedrijf waar het in dit artikel over zal gaan.

 

Verschillende dingen die kunnen worden gedaan met landmeten

Met landmeten door middel van deformatiemetingen kunnen onder andere zettingen bij aangebrachte voorbelasting gemonitord worden. Niet alleen boven de grond maar ook ondergrondse infrastructuur valt onder landmeten. Dit wordt gedaan door proefsleuven te graven waarin kabels en leidingen digitaal worden vastgelegd. Het kan ook zijn dat er inspectieputten met BOB maten worden ingemeten in de proefsleuven. Voor landmeten is verschillend apparatuur nodig.  Er wordt gebruik gemaakt van Leica apparatuur waarbij zij kunnen beschikken over Total Station, GPS en digitale waterpas. In heel Nederland kan er gemeten worden met dezelfde kwaliteit doordat gebruik wordt gemaakt van het landelijk dekkend referentienetwerk. Door bepaalde mogelijkheden kunnen metingen omgezet worden naar Microstation. Elk gewenst formaat kan zo worden aangeleverd.


vdHelmbedrlogo

Landmeten bij Van der Helm

U vindt het waarschijnlijk belangrijk dat er met u afgestemd wordt, zodat u uiteindelijk de informatie ontvangt die u nodig heeft. Om aan de behoefte van de klant te voldoen stemt Van der Helm de meetopdracht van tevoren af op de klant. Van der Helm meet niet te weinig en niet teveel zodat u als klant met de meetresultaten een weg weet. Het proces van landmeten gaat als volgt:

Inmeten, uitzetten, nulmetingen, hoeveelheidberekeningen, monitoren, deformatiemetingen, bouwmaatvoering en uiteindelijk het tekenen. Van der Helm heeft veel ervaring met landmeten en het landmeten gaat hen dan ook goed af. Het landmeten doen de medewerkers van Van der Helm graag voor u. Neem daarom gerust contact op voor vragen, meer informatie of een afspraak.