Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Lenzen of bril

by gerardkempers on februari 14, 2018

De laatste tijd heb je last van hoofdpijn, en dus besluit je maar om je ogen op te laten meten, de uitkomst is vrij duidelijk. Je moet een bril. Althans, je ogen zijn achteruit gegaan. Voor dichtbij kan je niet goed zien. Je hebt de leeftijd om te kiezen voor een bril of lenzen. Je ziet het niet echt zitten om voortaan een bril te dragen, maar elke dag lenzen in en uit doen vind je ook niks. En dus twijfel je enorm over welke keuze je moet maken. Ik probeer voor beiden wat te zeggen. Lenzen zijn inderdaad beter voor het gezicht, alleen heb je wel dat je er telkens lensvloeistof bij moet gebruiken. Een bril kan weer gevaarlijker zijn voor als je bijvoorbeeld bezig bent met een balsport.

Lenzen

Veel mensen gebruiken tegenwoordig lenzen. Er zijn ook verschillende lenzen, zo heb je lenzen die je elke dag in en uit moet doen, maar er zijn ook de zogenaamde maandlenzen. Deze kun je dagen achter elkaar inhouden. Qua gebruik zijn de lenzen duurder dan een bril. Dit komt omdat je om de zoveel tijd nieuwe lenzen nodig hebt en er lensvloeistof bij moet gebruiken. Het voordeel is wel dat je voor het gezicht niet veel verandert, behalve dat mensen zien dat je lenzen in doet.

Bril

Het voordeel van een bril is dat het minder ingewikkeld is, het is eenmalig aanschaffen en je kan er voorlopig mee doen. Geen extra producten als de lensvloeistof zijn nodig, af en toe moet je je glazen schoon poetsen en verder kunnen de glazen beslaan. Dat maakt het lastig, verder werkt een bril in principe makkelijker, het nadeel is dat je de hele dag iets op je neus hebt en het sneller kapot kan gaan bijvoorbeeld bij een balsport.

Conclusie

Ik zou zeggen, kies in het begin voor lenzen en probeer uit te vinden wat voor jou beter is. Ze hebben allebei voor- en nadelen in het gebruik.