Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Lichte raambekleding

by Marloes83 on juli 11, 2019

Raambekleding of zonwering heeft twee functies. Ten eerste is raambekleding bedoeld om lichtinval te regelen of tegen te houden, ten tweede dient raambekleding als een aankleding voor het raam. Het raam wordt hierdoor minder kaal. Raambekleding is dus zowel esthetisch als functioneel belangrijk. Als jij nieuwe raambekleding voor je ramen wilt, zul je dus de juiste balans moeten vinden tussen passende raambekleding, dat past bij jouw interieur en waarmee je een optimale lichtbalans kunt creëren. Hierbij heb je een grote keuze uit verschillende soorten raambekleding. Van klassieke gordijnen, lamellen, rolgordijnen of jaloezieën.

Waarom kiezen voor lichte raambekleding?

Er kunnen verschillende redenen zijn om uitdrukkelijk voor lichte raambekleding te kiezen. Is je woonkamer niet zo groot, dan zullen oppervlaktes die donker zijn de ruimtebeleving niet echt bevorderen. In kleine ruimtes moet je juist met lichte kleuren werken. Dit geldt ook voor raambekleding. Een raam kan een groot oppervlakte zijn en bepaald voor een groot gedeelte de sfeer in de ruimte. Hang je er donkere raambekleding voor, dan zal je ruimte bedompter overkomen. Lichte raambekleding zal de ruimte juist optisch groter maken. Moderne en minimalistisch ingerichte woonkamers, komen het beste tot hun recht met lichte raambekleding, zoals bijvoorbeeld witte jaloezieën.

Witte jaloezieën in diverse stijlen

Jaloezieën behoren tot de meest populaire vorm van raambekleding. Jaloezieën zijn geheel op te trekken, zodat het zonlicht vol de woonkamer binnen kan komen, maar ook volledig te sluiten, zodat het zonlicht helemaal niet naar binnen kan komen. Maar het grote voordeel van jaloezieën is natuurlijk dat je zelf de stand kunt bepalen en heel beperkt zonlicht naar binnen kunt laten komen. Witte jaloezieën passen in vrijwel elk soort interieur. Het is stijlvol, strak en modern. Daarbij kun je kiezen uit houten witte jaloezieën, als je je interieur enigszins een klassieke stijl wilt meegeven of witte pvc of aluminium jaloezieën voor hypermoderne interieurs of een industrieel interieur. Ook als witte jaloezieën geheel gesloten zijn, zul je niet in een zwart gat kijken, maar behoud je een fris en clean aanzicht