Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Motiv lanceert unieke cybersecurity academy

by marcommit on juni 14, 2018

IJsselstein, 14 juni 2018 – Te vaak sluiten de vaardigheden van HBO en universitair opgeleide specialisten in ICT-security nog niet volledig aan op de marktbehoefte. Motiv ICT Security heeft besloten niet op de onderwijsinstellingen te wachten in haar zoektocht talent maar het heft in eigen hand te nemen en Motiv Academy op te richten.

In september start Motiv ICT Security de Motiv Academy. Hiermee worden ICT-starters in de beroepspraktijk verder opgeleid tot ICT-security professionals met een totaalpakket aan vaardigheden waar in de huidige markt veel behoefte aan is. Alleskunners die niet alleen bij klanten van Motiv kunnen worden ingezet, maar ook in staat zijn managed security services te leveren vanuit het eigen Security Operations Center (SOC) van Motiv. Het Motiv SOC is door HP Enterprise bestempeld als één van de meest volwassen SOC’s ter wereld, waar de beste specialisten dagelijks samenwerken aan de digitale veiligheid van Nederland.

Nooit eerder was ICT-beveiliging van groter belang dan vandaag de dag: we leven in een tijd waarin een tiener het internetverkeer van en naar banken kan platleggen met een simpele aanval, het kabinet tientallen miljoenen euro’s extra uittrekt voor cybersecurity en de Nederlandse cyberweerbaarheid desondanks achterblijft bij de digitale dreigingen. Zelf actie ondernemen is onze enige optie”, aldus Ton Mooren (oprichter Motiv ICT Security).

Een logisch gevolg van de steeds grotere dreiging op het gebied van cyberveiligheid is dat er nog nooit eerder zoveel vraag naar echte ICT-security experts is geweest. Het bedrijfsleven zoekt naar een professional, iemand die zowel technisch-analytisch, sociaal als commercieel zijn mannetje staat. Maar wat doe je als deze alleskunner niet te vinden is? Die maak je! Dat is de gedachte waarmee Motiv, de ICT-beveiliger van Nederland, een eigen Academy lanceert. Een Academy waar jonge professionals middels een persoonlijk ontwikkelpad een pakket cruciale en kostbare extra vaardigheden wordt bijgebracht waar veel behoefte aan is. Niet alleen belangrijke technische aspecten komen hierbij aan bod maar ook soft-skills als communicatie, commercie en teamwork worden niet vergeten zodat de deelnemers kunnen uitgroeien tot de besten binnen hun vak.

Vanaf de start van Motiv Academy gaan deelnemers periodiek in groepen van maximaal vijftien personen aan de slag. Zij zullen vanaf dag één ingezet worden in het SOC van Motiv of dat van een organisatie binnen haar netwerk. Zo blijft Motiv continu nauw betrokken bij iedere kandidaat. Samen leren door samen te doen dus! Iedere deelnemer aan Motiv Academy is van begin af aan een volwaardige collega. Een belangrijk voordeel voor veel kandidaten, die het na hun studie wel hebben gehad met de schoolbanken en klaar zijn om aan de slag te gaan. Motiv helpt hen hierbij met een gedegen start bij een top werkgever, een beter begin in de cybersecurity is ondenkbaar!

Geïnteresseerde talenten kunnen zich aanmelden via de website van Motiv Academy (www.motiv-academy.nl) of contact opnemen met Bianca Perfors, Talentmanager Motiv Academy. Telefoonnummer 06 – 204 202 97 e-mail academy@motiv.nl