Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Natuurontwikkeling | De bodem van onze werkzaamheden

by gerardkempers on november 30, 2020

Wanneer wij beginnen met het ontwerpen en het inrichten van een bepaald gebied is natuurontwikkeling van belang. We hebben de kennis van de bodem nodig om te bepalen welke planten en welk type voorwerpen we kunnen gebruiken. Stel dat de grond super zacht is, dan kunnen we geen enorm speeltoestel plaatsen, want die zal wegzakken. Verder zijn er bepaalde planten die niet kunnen groeien in bijvoorbeeld te harde ondergronden. Ze groeien wel een beetje, maar dat komt omdat de plant dan niet zijn wortels kan verspreiden waardoor water vinden lastiger wordt.

Het belang van goede kennis

Onze kennis van de natuurontwikkeling combineren we met een natuurbeheerplan. Op deze manier weten wij hoe snel alle planten zullen gaan groeien en wanneer we deze dan moeten gaan snoeien. Het liefst doen we zoveel mogelijk tegelijk om de tijd die we er aan kwijt zijn te minimaliseren. Wanneer we bijvoorbeeld weten dat de bomen nu al gesnoeid moeten worden en bijvoorbeeld een aantal struiken een week later. Dan zoeken we een passende middenweg zodat we alles in één keer kunnen doen. Dat is veel efficiënter dan meerdere keren terugkomen omdat elke plant in een andere week gesnoeid moet worden.

Monitoren

Natuurlijk kunnen wij niet helemaal precies voorspellen hoe alles gaat verlopen. Wanneer we bijvoorbeeld een erg regenachtig voorjaar hebben kunnen bepaalde planten anders gaan reageren dan verwacht. Of wanneer we een periode hebben met heel veel of juist heel weinig zon. Het is daarom belangrijk om alles goed te monitoren zodat we goed kunnen inspelen op de ontwikkelingen in ons ontworpen gebied. Het kan zo wel eens voorkomen dat bepaalde planten een maand eerder tot bloei komen omdat de eerste weken van April er al uit zien als midden mei. Wat er ook gebeurd, met onze monitoring en onze kennis over bodem en planten zorgen wij er voor dat de aangewezen plek er altijd netjes en strak uit blijft zien.