Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Nieuwe style editor OutSystems halveert UX-ontwikkeltijd applicaties

by marcommit on januari 9, 2018

OutSystems start 2018 met zes nieuwe functionaliteiten

Utrecht, 9 januari 2018 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, heeft het vierde kwartaal van 2017 afgesloten met zes nieuwe functionaliteiten. Alle innovaties dragen bij aan het verder vergemakkelijken en versnellen van de bouw van bedrijfssoftware. De nieuwste innovatie is een style editor. Deze functie is rechtstreeks ingebouwd in de visuele ontwikkelomgeving, waardoor de User Experience (UX)-ontwikkeltijd aanzienlijk wordt verkort.

Style editor

De zes releases demonstreren hoe toegewijd OutSystems is aan de groeiende Low-Code community. OutSystems biedt al app templates en componenten die aangepast kunnen worden, zodat developers zonder visuele ontwerpexpertise snel een optimale UX kunnen creëren met het ‘drag and drop’-principe. De nieuwe style editor zorgt ervoor dat developers en UX-professionals de gebruikerservaring verder kunnen customizen, zonder dat er CSS-codering bij nodig is, waardoor de UX-ontwikkeltijd halveert.

“Het creëren van een unieke en elegante UX helpt organisaties hun oplossingen te differentiëren en nieuwe klanten te winnen”, zegt João Grazina, Front-End Product Manager bij OutSystems. “CSS is voor veel developers een uitdaging. Hier is gespecialiseerde kennis en veel oefening voor nodig, mede door de complexiteit van meerdere browsers en apparaten. Developers met deze vaardigheden zijn echter schaars. Door de style editor is het visualiseren nu ongelooflijk eenvoudig, zonder CSS-codering.”

Digitale transformatie

“Onze consultants helpen organisaties hun bedrijf te transformeren. Hierbij profiteren we van de snelheid van OutSystems om nieuwe digitale oplossingen te testen in ons innovatieteam”, zegt Chad Hahn, partner bij Optimity Advisors, een wereldwijd adviesbureau. “We omarmen methodieken zoals Lean UX, Design Thinking en Google Design Sprints om een snelle iteratiecyclus te creëren. Iedere functie die ons in staat stelt om sneller te werken, betekent dat we sneller feedback krijgen waardoor we onze klanten de best mogelijke oplossing en gebruikerservaring bieden.”

Organisaties worstelen nog steeds met het creëren van een wendbaar IT-landschap. Dit blijft in 2018 een belangrijk focuspunt. In het Forrester-rapport, Predictions 2018: New Technologies Propel Software Development*, werd de verwachting voor 2018 gedeeld. “De reis naar moderne development mogelijkheden gaat door”, schrijft Forrester. “De agile werkmethode en DevOps zorgen voor een continue aanwas van software die bedrijven helpt om beter contact te maken met hun klanten. Door tijdverlies te beperken, de software in kleine sprints op te leveren en te leren van directe feedback, koppelen deze moderne ontwikkelmethoden de softwareontwikkeling nauwer aan bedrijfswaarden.”

Lees hier meer over de recente productinnovaties van OutSystems en hoe OutSystems organisaties helpt hun digitale transformatie te versnellen.

*Forrester, “Predictions 2018: New Technologies Propel Software Development,” Christopher Condo, Jeffrey S. Hammond, Randy Heffner, Rob Koplowitz, Diego Lo Giudice, John R. Rymer, 7 November 2017.

—–
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met bestaande systemen.

Meer informatie:

Marcommit
Sanne Bekkema
+31 (0)35-5822730
OutSystems@marcommit.nl

OutSystems
Monika den Os-Baktai
+31 (0)6-57446042
Monika.denos@outsystems.com