Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Normen en waarden voor iedereen

by admin on oktober 31, 2013

 

Stichting De weg naar Geluk probeert normen en waarden weer onder de aandacht te brengen van Amsterdammers. Inmiddels hebben zij ruim 30.000 boekjes verdeeld over dit onderwerp en een boel positieve reacties gekregen. Komend weekend gaan ze verder.

Het onderwerp normen en waarden werd door Balkenende op de agenda gezet. Al gauw hoorde je kritiek dat normen en waarden niet meer van deze tijd zijn en dat het iets is voor gelovige mensen en daarmee leek de discussie dan afgedaan te zijn.

“Maar normen en waarden zijn niet een “ver van mijn bed” verhaal. Ze gaan iedereen aan. We proberen allemaal met zoveel mogelijk plezier en zo min mogelijk narigheid door het leven te gaan. Maar ons eigen geluk kan zomaar omslaan in verdriet en ellende, door oneerlijkheid of wangedrag van anderen. Door mensen bewust te maken van de gevolgen van hun gedrag, kan je al heel veel bereiken”, aldus een woordvoerder.

Zij verspreiden een boekje met 21 normen en waarden die op gezond verstand gebaseerd zijn en dus universeel zijn. Het boekje is geschreven door filosoof L. Ron Hubbard. In Amerika zijn er diverse projecten gedaan waar gangs en probleemjongeren de op gezond verstand gebaseerde normen en waarden onderwezen kregen. Wat blijkt? De criminaliteit daalt en straatproblemen nemen af. In Amsterdam hopen de vrijwilligers dezelfde resultaten te bereiken.