Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

OEE: optimaliseer de productiviteit van uw machines en productieproces

by Marloes83 on oktober 29, 2019

OEE, Overall Equipment Effectiveness. Een praktisch stuk gereedschap voor het verbeteren van uw productie machines, processen en productielijnen. Meten, analyseren, visualiseren en verbeteren. Dat is de kern van OEE. Het is eigenlijk een onderdeel van TPM, Total Productive Maintenance, ontwikkeld door het Japan Institute for Plant Maintenance.

Optimaal is een effectiviteit van 100%, maar een machine zonder onderhoud en omsteltijden en die tevens 100% perfecte producten aflevert, is een utopie. Met een OEE van 80-85% zit u al in de kopgroep. De verbeteringen in uw productieproces, zoals bijvoorbeeld minder stilstand van machines en minder af- en uitval maken dat de investeringskosten redelijk snel kunnen worden terugverdient.

Verantwoording óók op de werkvloer
Dit is een van de peilers van OEE. Productie teams worden verantwoordelijk gemaakt voor de prestaties van de machines waarmee men werkt. Inzicht in hoe effectief de productie verloopt, maakt dat knelpunten boven water komen en kunnen direct kunnen worden aangepakt. OEE geeft hen hiervoor de tools in handen. De betrokkenheid van de productiemedewerkers zorgt voor een meer bewuste bijdrage aan een efficiënt productieproces.

Enkele voordelen van Overal Equipment Effectiveness:

  • Het is te installeren zonder dat uw productie moet worden stilgelegd
  • Toepasbaar in elk type productie-omgeving.
  • Een gebruiksvriendelijk systeem, met grafische visualisatie van de resultaten.
  • U verdient de investeringskosten snel terug

De techniek achter OEE
De communicatie protocollen Profibus en Profinet spelen een belangrijke rol in de industriële automatisering. Hiermee kunt u de verschillende productiemachines en onderdelen van uw productielijn op elkaar af laten stemmen. Het visualiseert real-time informatie over hoe de machines presteren.

Bij de implementatie van OEE kan ook gebruik gemaakt worden van zogenaamde Smart Solutions. Dit zijn losse blokken of proces-bouwstenen ontwikkeld door Hollander Techniek. Het voordeel hiervan is dat deze bouwstenen stapsgewijs zijn te implementeren in bestaande processen. Ze zijn tevens ook op maat te configureren, zodat ze voor elke type productieproces kunnen worden ingezet.