Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Onderdelen van een stewardess opleiding

by Marcel on februari 25, 2012

Onderdelen die bij een stewardess opleiding de revue passeren zijn:

Communicatie

Praten met passagiers is één van de voornaamste bezigheden van een stewardess. Hierom is dit ook één van de belangrijkste onderwerpen die een steward dient te beheersen. Vaak heb je als stewardess te maken met passagiers die in een vakantie stemming zijn of met zaken mensen die zich goed gedragen. Dit zijn natuurlijk leuke en makkelijke manieren om te praten. Maar je kunt natuurlijk ook te maken krijgen met lastige mensen die teveel zuipen of bijvoorbeeld mensen die heel erg bang worden als je last krijgt van turbulentie. Tijdens een opleiding stewardess leer je omgaan met de lastige omstadigheden die zich voor kunnen doen in een vliegtuig en leer je hoe je moet reageren en hoe je mensen rustig kunt krijgen.

Talen beheersen

Als stewardess is het belangrijk om meerdere talen te kunnen. Tegenwoordig is het niet meer voldoende om naast de Nederlandse taal ook de Engelse Taal te kunnen. Wil je een mooie kans hebben om een goede baan bij een grote luchtvaartmaatschappij te krijgen dan doe je er goed aan om naast Nederlands en Engels nog andere talen te leren zoals bijvoorbeeld Spaans, Frans of Duits.

Presentatie en uiterlijke verzorging

Stewardessen staan erom bekend dat ze er goed en representatief uitzien. Dat betekent niet alleen dat je er goed uitziet, maar ook dat je zelfverzekerdheid uitstraalt en zelfverzekerd bent. Het is niet onbelangrijk om je luchtvaartmaatschappij goed te vertegenwoordigen en de passagiers ook een goed en veilig gevoel te geven!

Stagiaire als stewardess

Een deel van de meeste stewardess opleidingen is het stagelopen bij een werkgever. Door stage te lopen bouw je ook alvast ervaring op als stewardess en verder is het een goede manier om jezelf erg goed te profileren bij een eventuele toekomstige werkgever. Als je je werk goed verricht en je werkgever en je collega’s enthousiast over je zijn is de kans uiteraard groot dat ze je in dienst willen nemen. Op deze manier hebben ze al kennis met je gemaakt en komen ze later niet meer voor bijzonderheden te staan.