Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Ondernemen zonder zorgen

by sannevermeulen on maart 15, 2016

http://jebofinance.nl/ doet voor jou de financiële administratie en meer

Financiële administratie

Je hebt een eigen onderneming en de zaken verlopen allemaal erg voorspoedig. Je hebt je handen vol aan je core-business, want je kan je immers niet volledige focussen op meerdere aspecten of je moet daar het nodige personeel voor aannemen. Dit komt in de begroting niet helemaal uit aangezien dit een vaste kostenpost is. Wat je in zo’n geval kan doen is je gehele administratie of een deel ervan uitbesteden. Het is weliswaar een ondersteunend proces van je onderneming, maar zeer belangrijk dat dit tot op de exacte cijfers klopt. Als je je administratie wilt uitbesteden, wat zijn daarvoor de mogelijkheden?

  • Financiële administratie en jaarrekeningen
  • Belastingaangiftes
  • Fiscale-financiële- en bedrijfsadvisering
  • Loonadministratie – Personeel – Arbeidsrecht

Voor dit soort zaken kun je het beste terecht bij een administratiekantoor, zij weten raad met dit soort zaken, zodat u zich onbezorgd kan richten op uw core-business. Wat houden deze zaken allemaal in? Dat leest u hier verder.

Financiële administratie en jaarrekeningen

Het kan voor bedrijven lastig zijn om de huidige ontwikkelingen van de digitalisering bij te houden, waardoor hun administratie al snel verouderd is of juist onhandig is ten opzichte van andere verschillende systemen die de administratie verwerken. Wanneer je papieren facturen of documenten digitaal wilt vastleggen kan het een flinke klus zijn om dit op een snelle manier te verwerken. Bedrijven die hier in zijn gespecialiseerd hebben hiervoor de juiste middelen en personeel om het zo efficiënt mogelijk te verwerken. Ook heeft elke klant de mogelijkheid om op maat zijn administratie te verwerken, want elk bedrijf is anders en gaat ook anders te werk.

Jaarlijks verwacht de Kamer van Koophandel en andere belanghebbenden een jaarrekening, waarin ze je financiële gegevens moeten zien. Je kan dit zelf uiteraard doen, maar waarom zou je dit er ook niet bij willen doen, zodat je tijd bespaard op dit soort zaken.

Belastingaangiftes

Ieder jaar vraagt De Belastingdienst om een belastingaangifte om je fiscale gegevens van het jaar door te geven. Als je een eigen onderneming hebt kan dit een complex klusje zijn aangezien je er geld mee kan verdienen of verliezen. Een administratiekantoor kan de volgende zaken voor je regelen:

  • Aangifte inkomstenbelasting voor eenmanszaken, ZZP’ers en V.O.F..
  • Aangifte inkomstenbelasting voor BV’s
  • Aangifte successie- en schenkbelastingen
  • Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren
  • Andere toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.
  • Aanvragen wijzigen, het controleren of stopzetten van voorlopige toeslagen.

Fiscale-financiële- en bedrijfsadvisering

Een administratiekantoor kan nog meer rollen uitvoeren, zoals adviserende rollen om te assisteren bij personeel, boekhouding, financiële, maar ook fiscale zaken. Wat houden deze rollen verder in. Als je van plan bent om een eigen bedrijf op te starten, dan moeten er van te voren een aantal zaken worden geregeld, als voorbeeld het bedenken van een bedrijfsnaam, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel, algemene voorwaarden opstellen, de administratie, enzovoorts.

Als je al een bestaande onderneming hebt dan kunnen administratiekantoren je ook helpen bij het handelen in conflictsituaties wanneer je debiteuren of crediteuren niet volgens de afspraken meewerken. Daarnaast kan het ook zijn dat je klaar bent voor uitbreiding van je onderneming door een andere onderneming op te kopen, dan is het verstandig om hier een uitgebreid advies aan te vragen. Als je nog meer vragen hebt, inspiratie op wilt doen of je kennisniveau op wilt krikken dan is http://onlinezaken.nl/ een goede site om je te helpen waar nodig.

Loonadministratie – Personeel – Arbeidsrecht

Als je al personeel in dienst heeft of je overweegt om personeel in dienst te nemen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn een aantal wetgevingen die strikt nageleefd moeten worden. En daarnaast kan je ook worden begeleid bij het aannemen en de hele loonadministratie.