Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Opzoek naar een goedkoop recept?

by admin on september 27, 2016

Als je een beperkt budget hebt, kan je jezelf scherp en bewust trainen om zo bijna niks te merken van de stijgende voedselprijzen. Het kopen van goedkoop voedsel kan je helpen je budget recept een beetje verder te streken elke maand. Haal het meeste uit je geld door voedingsmiddelen te kopen die de voedingswaarde hebben die nodig zijn en toch goedkoop zijn. Koop bijvoorbeeld bevroren groenten en fruit. Diepvriesproducten behouden hun voedingsstoffen en zijn een stuk goedkoper. Bevroren fruit en groenten zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan hun verse tegenhangers, en je kunt diepvriesproducten in bulk kopen, zolang je de vriezer ruimte hebt. Dit recept is een heerlijke lasagne vol met diepvries groenten.


Ingrediënten

12 lasagna bladen
2 eetlepels olijfolie
2 koppen verse broccoli, fijngesneden
2 wortels, in dunne plakjes
1 grote ui, gesnipperd
2 groene paprika, gehakt
2 kleine courgettes, in plakjes gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 kopje bloem
3 kopjes melk
3/4 kop Parmezaanse kaas, verdeeld
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 pak bevroren gehakte spinazie
1 container kleine curd cottage cheese
24 ons ricotta
2 1/2 kopjes geraspte mozzarella kaas
Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Vet een 9×13-inch ovenschaal in. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg lasagne bladen toe en koken voor 8 tot 10 minuten of tot het gaar is. Laat de bladen uitlekken. Verhit de olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is voeg de broccoli, wortelen, uien, paprika, courgette en knoflook toe en bak gedurende 7 minuten gaar.
Plaats de bloem in een middelgrote pan en klop geleidelijk de melk tot het goed gemengd is. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook 5 minuten, of tot het dik is, onder voortdurend roeren. Roer 1/2 kopje Parmezaanse kaas, zout en peper. Kook voor 1 minuut, onder voortdurend roeren. Haal het van het vuur; Roer de spinazie erin en voeg de ricotta kaas erbij.
Verspreid een 1/2 kopje spinazie mengsel in de bodem van de voorbereide pan. Plaats de lasagne bladen, ricotta mengsel, groenten, spinazie mengsel, en 2 kopjes mozzarella kaas, eindigend met de bladen. Als laatste nog een spinaziemengsel, 1/2 kopje mozzarella kaas en 1/4 kopje Parmezaanse kaas.
Bak het in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot licht gebruind op de top. Koel voor ongeveer 10 minuten voor het serveren.