Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Organisaties hebben meer vertrouwen in authenticatiemethoden voor consumentensites dan in eigen bedrijfsmaatregelen

by Gemalto on maart 7, 2018

Amsterdam, 13 februari 2018 - Meer dan de helft van de IT-managers (54%) is van mening dat authenticatiemethoden die worden aangeboden op consumentensites zoals Facebook en Amazon, beter zijn dan de methoden die zij binnen hun organisatie gebruiken. 70 procent van de IT-managers vindt dat deze authenticatiemethodes ook binnen organisaties voor veilige toegang kunnen zorgen. Zo blijkt uit de Identity and Access Index van Gemalto, wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, waarvoor meer dan 1.000 IT-managers voor zijn ondervraagd. 64 procent van hen overweegt authenticatiemethodes voor consumenten te implementeren voor cloudapplicaties.

Het aantal cloudapplicaties neemt in veel organisaties toe. IT-managers willen de authenticatiemethodes verbeteren en het gebruikersgemak behouden. Een oplossing wordt door het IT-management gezien in het ‘consumentiseren’ van het aanmeldproces. Maar een overstap naar authenticatiemethoden voor consumenten verloopt niet geheel zonder zorgen, 92 procent van de IT-management is bezorgd over werknemers die persoonlijke referenties voor hun werk hergebruiken. Dit komt omdat een meerderheid van de organisaties geen two-factorauthenticatie heeft geïmplementeerd (61 procent), waardoor het netwerk kwetsbaar is voor cybercriminelen.

“Deze bevindingen tonen duidelijk aan dat IT-managers moeite hebben om ​​evenwicht te vinden tussen de behoefte aan een eenvoudige login-ervaring en de beveiliging,” zegt Dirk Geeraerts, data en identity expert bij Gemalto. “Hoewel het nodig is om dingen gemakkelijker te maken voor werknemers, is de juiste balans tussen beveiliging en eenvoud lastig te bereiken. IT-managers doen er goed aan om de risico’s en kwetsbaarheden te achterhalen die verband houden met de verschillende toepassingen die in hun organisatie worden gebruikt. Vervolgens kunnen ze het toegangsbeleid in de vorm van authenticatiemethodes te gebruiken om de risico’s te beperken. Op deze manier zorgen ze voor een gemakkelijke inlogervaring voor hun gebruikers, terwijl toch de toegangsbeveiliging wordt behouden.”

Beveiliging toegang cloud blijft een aandachtspunt
Door de populariteit van werken op afstand is er meer aandacht voor de cloud en een veilige toegang tot applicaties in organisaties. Hierdoor gelooft 94 procent van de IT-managers dat cloud toegangsbeheer een integraal onderdeel is van het gebruik van cloudapplicaties. 62 procent is van mening dat cloud toegangsbeheer het inlogproces voor gebruikers kan vereenvoudigen. Daarnaast geeft 72 procent aan dat ze een cloud toegangsoplossing overwegen om de kans op grootschalige inbreuken te verminderen. Ineffectief cloudbeheer kan volgens negen van de tien IT-managers leiden tot problemen in bijvoorbeeld de beveiliging (52%), een inefficiënte inzet van IT-personeel (39%) of hogere operationele overheadkosten en IT-kosten (38%). Ondanks dat IT-managers het belang inzien van de beveiliging van cloudapplicaties heeft slechts drie van de 27 bedrijven de toegang beschermd met two-factorauthenticatie.

Over Gemalto
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto’s oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Meer informatie
Marcommit
Lotte Monster
035-5822730
gemaltoidp@marcommit.nl