Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Over Becel pro.activ

by Joff on september 29, 2012

Becel pro.activ is het product dat Becel in 2000 op de markt bracht om op brood te smeren. Het bevat plantensterolen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen de cholesterol verlagen. Hier enkele vragen en antwoorden met betrekking tot Becel pro.activ.

1. Mag ik Becel pro.activ gebruiken als ik medicatie neem?

We raden je aan advies in te winnen bij de huisarts. En dit op elk gebied van je plan om je cholesterol te verlagen.

2. Kan ik plantensterolen vinden in andere voeding?

Ja. Fruit, groenten, plantaardige olieën, noten, zaden en granen bevatten allemaal plantensterolen, maar in kleine hoeveelheden.

Twee theelepels (10g) Becel pro.activ zorgen voor  40% van de dagelijkse hoeveelheid plantensterolen die volwassenen nodig hebben om de cholesterol te verlagen.

3. Kan mijn cholesterolgehalte te laag gaan?

Nee. Becel pro.activ verlaagt LDL (“slechte”) cholesterol maar heft geen effect op het niveau HDL (“goede”) cholesterol. Studies tonen aan dat het hart er wel bij vaart als je een slecht cholesterolgehalte verlaagt. Er bestaat geen minimum cholesterolgehalte dat aangeraden wordt door artsen. Het is aan te raden om je plannen op het vlak van cholesterolverlaging altijd eerst te bespreken met je arts.

4. Is het voldoende te stoppen met het eten van slechte vetten?

Nee. Hoewel minder verzadigde en transvetten eten een goede gewoonte is om je hart gezond te houden, zijn er nog andere dieet- en levensgewoontes die invloed hebben op een hartvriendelijke levensstijl zoals:

  • Een kleine hoeveelheid onverzadigde vetten eten per dag.
  • De hoeveelheid vezels in je dieet verhogen.
  • Stoppen met roken.
  • Stress aanpakken.
  • Elke dag actief zijn.
  • Streven naar een gezonde vorm en gewicht.

Hier vind je meer informatie over de werking van Becel pro.activ.