Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Pigtails | Een onmisbaar onderdeel in de glasvezel verbinding

by gerardkempers on december 27, 2019

Als thuis het internet eruit ligt, ontstaan er al snel veel irritaties. Zeker in de huidige maatschappij waar internet zo belangrijk is. Het is tegenwoordig zelfs zo dat sommige bedrijven volledig functioneren op het internet. Als zij continu moeten wachten tot websites of andere data geladen zijn, kan dit voor vermindering van de winst zorgen of zelfs verlies. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat het internet goed functioneert. Daarom wordt er tegenwoordig veel gewerkt met een glasvezel verbinding. Deze verbinding is betrouwbaar, snel en erg veilig. Om het glasvezel netwerk aan te sluiten zijn er verschillende onderdelen nodig. Een onderdeel daarvan zijn de pigtails.

 

Hoe werken de pigtails?

De pigtails werken erg eenvoudig. Ze functioneren als het ware als een connector die wordt aangesloten op de glasvezel kabel. Ze verbinden de kabel met een ander apparaat. Hierdoor worden de netwerken met elkaar gekoppeld en kunnen deze genieten van het snelle en goede glasvezel netwerk. De pigtail is een kabel die aan één zijde is afgewerkt met een glasvezel connector en aan de andere zijde kan die op de glasvezelkabel gelast worden. Er zijn verschillende vormen van de pigtail. Er worden 4 verschillende vormen onderscheiden. Het is afhankelijk van het soort glasvezel u heeft, welke pigtail u nodig heeft. We onderscheiden de volgende soorten:

 

  • Pigtail SC. Zowel voor de single- als multimode.
  • Pigtail LC. Single- en multimode.
  • Pigtail ST. Multimode.
  • Pigtail E2000. Singlemode.

 

Waarvoor de gebruiken?

Een glasvezel verbinding is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Over het algemeen wordt deze verbinding vaak toegepast voor het internet maar ook voor telefonie, het intranet en camera beveiliging wordt het vaak gebruikt. De pigtails zorgen ervoor dat de apparaten kunnen worden aangesloten op het glasvezel netwerk en is dus onmisbaar bij de installatie. In ieder geval zorgen de pigtails voor een snel en betrouwbaar internet.