Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Plastic wijnglazen

by gerardkempers on februari 13, 2018

Heb jij ook vriendinnen die net als jij zoveel van wijn houden? Dan is het misschien een leuk idee om een keer een wijnproeverij te organiseren! Zo kun je op een gezellige manier wat leren over verschillende soorten wijnen, maar natuurlijk ook met je vriendinnen bijkletsen.

 

Wat moet je doen om een wijnproeverij te organiseren?

 

  1. Prik een datum en nodig je vrienden uit!

Stuur een leuke uitnodiging en zorg dat je een geschikte ruimte hebt om de wijnproeverij te organiseren.

 

  1. Koop verschillende soorten wijnen

Voor wijnliefhebbers die nog niet veel ervaring hebben is het proeven van 6 tot 8 verschillende wijnen prima. Het is leuk als de wijnflessen een thema hebben. Denk bijvoorbeeld aan wijnen die allemaal uit dezelfde streek komen. Je zou ook kunnen kiezen uit wijnen van dezelfde druif. Wanneer je een beperkt budget hebt is het ook een idee om iedereen een fles mee te laten nemen. Spreek wel van tevoren af wie welke soort wijn mee neemt zodat er wel genoeg variatie in zit.

  1. Bepaal de volgorde voor het inschenken van de wijnen

Werk van wit naar rosé, naar rood en dan naar zoet.

 

  1. Maak wat hapjes

Naast de wijn is het natuurlijk wel fijn om een hapje te kunnen eten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wat stokbroodjes met wat lekkers erop. Zorg ervoor dat de hapjes niet te overheersend zijn zodat het niet te veel invloed heeft op de smaak van de wijn.

 

  1. Zet al je benodigdheden op tafel

Glazen, omdat je veel gaat proeven is het ideaal om gebruik te maken van plastic wijnglazen. Zo kan je na het proeven gelijk het plastic wijnglas weggooien. Stel je vindt een wijn niet lekker, kan je de wijn ook terug spugen in het plastic wijnglas. Alle plastic wijnglazen kan je zo in de vuilniszak gooien.

 

Een wit tafelkleed, door een wit tafelkleed op tafel te leggen komen de wijnflessen mooi tot hun recht.

 

Karaf met water, zo kan je de smaak neutraliseren.

 

  1. Beoordeel de wijn

Maak een proefformulier en vul daarin wat je van de wijn vindt, kan je de meningen met elkaar vergelijken!

 

Koop de plastic wijnglazen op www.dailystyle.nl