Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Regels in het verkeer leren bij Rijschool Leiden

by ARTICULUS.nl on juni 7, 2019

Het is natuurlijk super wanneer je af mag gaan rijden bij Rijschool Leiden. Ondanks dat je goed voor bent bereid is het altijd handig om nogmaals de regels door te nemen. Dit artikel licht enkele regels toe zodat je je beter voor kunt bereiden voor het examen. Iedereen wil het examen wel in één keer halen bij Rijschool Leiden en daarom is dit artikel geschreven.

Alcohol gebruik

De eerste regel is nog vaak twijfel over. Het is namelijk zo dat sommige mensen denken dat je twee biertjes mag drinken en de andere denkt weer helemaal niets. In deze alinea gaat dit duidelijk worden. De maximale toegestane hoeveelheid alcohol in je bloed is 0,22 microgram. Dit staat gelijk aan één a twee biertjes. Veel mensen denken dat een biertje snel weer uit het lichaam is, maar dit is niet helemaal waar. Het lichaam heeft anderhalf uur nodig om één biertje af te breken.

Ladingen en het slepen van een ander voertuig

Wanneer je een lading gaat vervoeren op het dak mag deze niet meer dan 20cm aan beide zijkanten uitsteken. Daarnaast mag de totale breedte niet meer dan 2,55 meter in totaal zijn. Wanneer je een ander voertuig gaat slepen mag dit niet op meer dan vijf meter afstand gedaan worden. Als je een lading hebt van onder de 750 kilo heb je een witte kenteken plaat nodig. Wanneer de lading zwaarder is dan 750 kilo heb je een andere kenteken nodig dan die van je auto op een gele plaat.

Snelheden

Wanneer je af gaat rijden bij de rijschool Leiden is het voor de hand liggend dat je alle regels al kent. Ondanks dat je deze al kent is het belangrijk om de snelheden nogmaals door te nemen. Op de autosnelweg mag je maximaal 130 km/u. Wanneer je een aanhanger hebt mag je maximaal 90 km/u. Binnen de bebouwde kom mag je 50 km/u en buiten de bebouwde kom 80km/u. Als je een groene streep op de weg ziet mag je hier 100 km/u en bij twee strepen mag je 80 km/u.