Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Snel transport nodig? Maak gebruik van luchtvracht!

by gerardkempers on juli 21, 2021

Er zijn veel producten die baat hebben bij een zeer snel transport. Denk aan producten als bloemen of medicatie met een korte houdbaarheidsdatum. Of verse andere producten. Zeevracht is natuurlijk de goedkoopste en traagste vorm en vrachtwagens zijn tot op een bepaalde afstand een mogelijkheid. Maar wanneer er bijvoorbeeld tulpen naar China vervoerd moeten worden is luchtvracht de enige optie. Een trein die in een rechte lijn naar locatie rijdt zou een optie kunnen zijn, maar die trein is er niet. Met luchtvracht zijn de producten binnen 24 uur op locatie en kunnen ze direct gebruikt worden.

De voor- en nadelen van luchtvracht

Het grootste voordeel van luchtvracht is natuurlijk de snelheid van de levering. Binnen een dag kun je aan de andere kant van de wereld iets leveren. Maar naast dit voordeel zijn er ook enkele nadelen die zeker in de overweging meegenomen moeten worden. Zo is luchtvracht om te beginnen de duurste vorm van transport. Het gebruik van het vliegtuig kost geld, de kerosine en niet te vergeten de huur die maatschappijen moeten betalen om het vliegtuig op een luchthaven te laten staan. Daarbij is luchtvracht ook de meest milieuvervuilende manier van transporteren. Veel bedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van elektrische vliegtuigen, maar tot die tijd zal het zeer vervuilend zijn met bijkomende accijns op de transportvorm.

Is luchtvracht de manier van transporteren voor uw bedrijf?

Luchtvracht wordt door veel bedrijven snel overwogen. Natuurlijk is snelle levering een manieren om je te kunnen onderscheiden van concurrentie. Maar een lage prijs is dat ook. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van transport met een trein heb je op lange afstand een prima leveringstijd en kun je de kosten beperken. Hiermee worden kosten bespaard. Het is dus belangrijk om goed te weten of het echt noodzakelijk is om gebruik te maken van luchtvracht. Er zijn veel mogelijkheden. Maar in het geval dat het wel nodig is ben je hier aan het goede adres!